nieuws

Deelnemers Fietsenwerkplaats Texel geslaagd

Werkplaats 731

Van der Linde Fietsen opende in april in De Koog op Texel de nieuwe Fietsenwerkplaats Texel. Hier worden mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt opgeleid tot fietstechnici. Begin juni zijn alle 6 deelnemers aan de opleiding geslaagd voor het officiële praktijkexamen Assistent Fietstechnicus.

Deelnemers Fietsenwerkplaats Texel geslaagd

Voor de deelnemers aan Fietsenwerkplaats Texel een belangrijke stap naar betaald werk en een belangrijke succesfactor in het sociaal maatschappelijke leer-werk traject waar zowel door de deelnemers als de projectpartners veel energie in is gestoken volgens Projectleider Fietsenwerkplaats Texel Arnold Boon.

Iedere deelnemer volgt uniek maatwerk traject

De komende drie maanden gaan de geslaagden onderhoud en reparatie aan verhuurfietsen uitvoeren. In dit opleidingsdeel zitten veel specifieke stage opdrachten van Van der Linde Fietsen om de benodigde routine en de kneepjes van het vak in de vingers te krijgen. Het project is door projectleider Arnold Boon van organisatie-adviesbedrijf Polaris Veritas in opdracht van eigenaar Erwin van der Linde zo opgebouwd dat iedere deelnemer z’n eigen unieke maatwerk traject volgt.

Zelfstandig inruilfietsen verkoop-klaar maken

Nu is er bijvoorbeeld  al een deelnemer welke compleet zelfstandig allerlei soorten inruilfietsen verkoop-klaar maakt voor de internationale Bikedeals.nl verkoop. Er wordt hierbij vooral gekeken naar de individuele kwaliteiten van iedere deelnemer om een win-win situatie te creëren voor bedrijf en deelnemer.

Nauwe samenwerking met projectpartners

Het  succes  is alleen mogelijk door de enthousiaste inzet van de deelnemers welke elkaar ook veel helpen bij reparatie opdrachten of taalproblemen. Essentieel is ook de nauwe samenwerking van de projectpartners. De werkbegeleiding wordt verzorgd door Kevin Huisman, Leon Westerlaken en Ammar Ben Ghalloum van Van der Linde Fietsen.

Gediplomeerd Fietstechnicus

De opleidingsdagen werden verzorgd door vakdocent Arnoud Ouendag van de Tweewieler Academy. Arnold Boon: “Half september hopen we dat iedereen zijn stage met succes zal afronden en als trotse gediplomeerde Fietstechnicus aan de slag kan gaan op de Texelse arbeidsmarkt.”

 

 

Reageer op dit artikel