nieuws

Student Fietstechnicus Automotive College finalist Skills Heroes

Werkplaats 798

De 19-jarige Robin de Weerd uit Utrecht heeft zich geplaatst voor Skills The Finals. De student Fietstechnicus van het Automotive College in Nieuwegein behoort daarmee tot de top 6 beste fietstechnici van Nederland.

Student Fietstechnicus Automotive College finalist Skills Heroes
Robin de Weerd traint bij JUIZZ hard voor de finales.

De voorbereidingen voor de finale kosten veel tijd, zegt Robin de Weerd. “Maar ik heb ontzettend veel zin in de wedstrijd. We zijn nog steeds volop bezig met voorbereiden en de puntjes op de i zetten. Het is fijn dat mijn leerbedrijf fietsspecialist JUIZZ zo’n groot bedrijf is. Op die manier kan ik veel vragen stellen en krijg ik de juiste begeleiding”, aldus Robin.

Trainen voor de finales

Samen met zijn praktijkopleider Peter van Helden van elektrisch fietsenspecialist JUIZZ traint Robin hard voor de finales. Zij oefenen samen verschillende wedstrijdonderdelen. Bijvoorbeeld  een wiel omspaken en versnellingskabels vervangen. Andere disciplines zijn een hydraulisch remsysteem controleren en repareren én een diagnose stellen aan een elektrische fiets. Praktijkbegeleider Peter van Helden: “We zijn trots dat Robin zich heeft geplaatst voor de finale. Het is leuk om te zien hoe enthousiast en serieus Robin hiermee aan de slag gaat.”

Robin kijkt erg uit naar de finales. “Het is een geweldige ervaring om in de finales te mogen staan. Ik ga er heel open in, maar met mijn doorzettingsvermogen en geduld hoop ik ver te komen. Daarbij is een voordeel dat JUIZZ mij alle mogelijkheden biedt om me te ontwikkelen tot een allround fietsmonteur.”

Skills The Finals

Skills The Finals behelst vakwedstrijden in het vmbo en mbo. Maandenlang hebben duizenden leerlingen en studenten meegedaan aan voorrondes, provinciale kampioenschappen (vmbo) en kwalificatiewedstrijden (mbo). De finalisten strijden om de titel beste vakman/vakvrouw/vakteam in zijn of haar vakgebied. In totaal worden er 59 Skills Heroes (mbo) finales georganiseerd, verdeeld over zes verschillende locaties. De finales voor de vakwedstrijd fietstechnicus wordt op 15 t/m 17 maart gehouden in de IJsselhallen in Zwolle. De prijsuitreiking vindt hier ook plaats.

Reageer op dit artikel