nieuws

E-bike accu’s veilig opslaan met accukast van C-Parts

Werkplaats 1716

E-bike accu’s veilig opslaan met accukast van C-Parts

C-Parts presenteert op Bike Motion een accukast, speciaal ontwikkeld voor veilige opslag van e-bike accu’s. Op deze manier kunnen gevaarlijke situaties, zoals brand door accu’s die aan de oplader liggen, voorkomen worden, zegt C-Parts.

E-bike accu’s zijn de laatste jaren nogal eens verantwoordelijk geweest voor branden, zegt C-Parts. “Er kleven risico’s aan lithium-ion accu’s. Tijdens het opladen zijn al eens branden ontstaan, soms ook spontaan. De gevolgen zijn dan niet te overzien. Meerdere winkels in Nederland en in het buitenland zijn hierdoor afgebrand of zwaar beschadigd.”

‘Investeren in veilige opslag e-bike accu’s cruciaal’

Investeren in veilige opslag van e-bike accu’s is daarom cruciaal, zegt C-Parts. “Met onze accukast kan de accu veilig worden opgeslagen. De kast kan indien gewenst ook voorzien worden van oplaadfaciliteiten voor enkele tientallen accu’s.” De kasten zijn er in enkeldeurs of tweedeurs uitvoeringen. De investering valt onder de fiscale kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, aldus de leverancier. De kasten zijn gebouwd conform de norm EN-14470-1 en voldoen aan de voorschriften voor opslag van e-bike accu’s.

C-Parts richt zich met de accukast op rijwielspeciaalzaken en bijvoorbeeld fietsverhuurbedrijven, die vaak enkele tot tientallen nieuwe en gebruikte accu’s opslaan en tegelijkertijd willen opladen.

Accukast op Bike Motion

De accukast wordt gepresenteerd op de Bike Motion. C-Parts toont dan ook hun stikstofmachine, Beta-gereedschap voor in de werkplaats en enkele andere producten die het werk van de ondernemer en technicus veiliger en gemakkelijker maken.

Reageer op dit artikel