nieuws

5 jaar e-bike garantie met Ebike Factory en CarGarantie

Werkplaats 920

Ebike Factory en CarGarantie introduceren een nieuw garantiemodel voor e-bikes op de Nederlandse markt. Tijdens de lopende fabrieksgarantie kan een verlengde verzekering afgesloten worden. Daarmee wordt de garantie verlengd tot maximaal 5 jaar.

5 jaar e-bike garantie met Ebike Factory en CarGarantie

De e-bike garantie kan tijdens de looptijd van de fabrieksgarantie worden afgesloten voor een periode van 1, 2 of 3 jaar. Dit geldt voor e-bikes met af-fabriek 2 jaar fabrieksgarantie. Zo heeft de e-bike tot maximaal vijf jaar garantie.

E-bike garantie dekt geen slijtagedelen

e-bike garantie van Ebike Factiry en CarGarantieSlijtage-onderdelen zoals banden vallen niet onder de verlengde e-bike garantie. Alle andere componenten wel, zegt Ebike Factory, de importeur van Ebike Das Original. In een garantiegeval neemt CarGarantie de kosten voor de reparaties en onderdelen voor zijn rekening. De eigenaar van de fiets hoeft niet vooruit te betalen. De verlengde garantie is gekoppeld aan de e-bike en gaat bij verkoop binnen de looptijd over op de nieuwe eigenaar.

“We denken dat de verlengde garantie van toegevoegde waarde is”, zegt Ronald Breeman van Ebike Factory. “Het beschermt onze klanten tegen onverwachte reparatiekosten. Tegelijk is het een manier om klanten aan ons bedrijf te binden.”

Overigens is een ‘verlengde garantie’ ook al wettelijk geregeld, in de vorm van het non-conformiteitsbeginsel. De wetgever heeft bepaald dat een product die eigenschappen moet bezitten die een koper, op grond van de koopovereenkomst, mag verwachten. Dit kan de fabrieksgarantie overstijgen.

Reageer op dit artikel