nieuws

Cycle Unie Benelux en Conti verzorgen training 48V aandrijving

Werkplaats

Cycle Unie Benelux en Continental werken samen in een e-training voor dealers uit de Benelux, Frankrijk en Denemarken. De training is voor het merk E-bikemanufaktur (e-bm) en de daarop gespecificeerde Conti 48V Prime- en Revolution-systemen. In maart gaan de eerste e-bm 8CHT met 48 Revolution naar de dealer. Getraind werd bij iBike in Antwerpen.

Cycle Unie Benelux en Conti verzorgen training 48V aandrijving
Dealers krijgen bij iBike Antwerpen training over de nieuwe 48V Conti middenmotor met automatische interne versnelling. Foto's Cycle Union

De eerste elektrische fietsen met Continental-aandrijving liepen in november 2017 van de productieband in het Duitse Oldenburg. De eerste serie die met het nieuwe 48V Revolution systeem wordt geproduceerd is van het merk e-bike manufaktur (e-bm). Tegelijk met de start van de productie van het revolutionaire systeem werden de dealerworkshops aangekondigd.

Workshops voor dealers

Severine Lönne, bedrijfsleider bij Cycle Union over de productie met Continental-aandrijving: “We zijn erg trots dat de eerste fietsen van ons premium e-bike-segment al in november geproduceerd konden worden. Parallel hieraan gaan we workshops geven aan onze dealers.” De eerste semi-geïntegreerde als volledig geïntegreerde fietsen zijn al bij de dealers afgeleverd.

Conti alternatief voor Bosch

Cycle Union biedt de vakhandel een alternatief voor merken die prijsdruk kennen dankzij internet. Eye catcher op de huisshow afgelopen november was de E-bikemanufaktur (e-bm) 8CHT met de nieuwe 48V Conti middenmotor met automatische interne versnelling. Een alternatief voor marktleider Bosch.

48V motor met automatische versnelling

Conti had najaar 2017 een wereldpremière met de nieuwe 48V Conti middenmotor met automatische en continu variabele transmissie, die is gemonteerd op de E-bikemanufaktur 8CHT. Conti is de eerste die gebruikmaakt van de automatische transmissie N380 van NuVinci. Opvallend, Conti geeft aan in een persbericht dat deze NuVinci automatische transmissie ook voor auto’s ingezet zal worden.

Cycle Union kiest voor vakhandel

Cycle Union kiest voor de vakhandel. Op het merkenportal wordt de consument altijd naar de dealer doorverwezen. Voor E-bikemanufaktur is een app ontwikkeld die de koper kan downloaden bij aankoop van een nieuwe fiets. Die app helpt de dealer, door aan te geven dat de fiets voor een onderhoudsbeurt naar de dealer moet bijvoorbeeld.

Foto's

Reageer op dit artikel