nieuws

Lezyne afnemer

Werkplaats 759

De Lezyne SPLBBT-BBNT afnemer is voor het veilig demonteren en monteren van de borgring waarmee het direct mount kettingblad op de crank is gezet, heel geschikt.

Lezyne afnemer
Lezyne afnemer. Foto David Thorig

Direct mount kettingbladen lijken de standaard te worden bij single ring crankstellen. Deze constructie is in de regel stijver en lichter als een constructie met armen en bladboutjes. Het verwisselen van een direct mount gaat goed als je beschikt over het juiste gereedschap. Voor het veilig demonteren en monteren van de borgring waarmee het direct mount kettingblad op de crank is de Lezyne SPLBBT-BBNT heel geschikt.

Vertandingen

De vertanding die meestal gekozen wordt voor de borgringen is hetzelfde als die van de trapassen uit het pre outboard cup/ pressfit trapassen tijdperk. Zowel een borgring met interne vertanding, als een borgring met 8 uitsparingen aan de buitenkant, kan stevig aangepakt worden met deze tool. Voor trapassen met deze vertandingen werkt dit gereedschap natuurlijk ook goed.

Lees meer over de werkplaats.

Reageer op dit artikel