nieuws

Super B griptang biedt super oplossing

Werkplaats 1518

Fabrikanten van fietsgereedschappen bieden steeds betere oplossingen. Met gereedschappen voor het fijnere werk, die inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Zoals deze griptang van Super B voor het tegenhouden van het freewheel. Getest voor het dagelijks gebruik in de werkplaats door technisch auteur David Thörig.

Super B griptang biedt super oplossing
Oplossing voor het tegenhouden van het freewheel, de griptang van Super B. Foto David Thorig

De Super B griptang past in een trend. Voor komend seizoen bieden namelijk meerdere fabrikanten van fietsgereedschap een betere oplossing aan voor het tegenhouden van het freewheel. Het gebruikelijke model dat bestaat uit een hefboom met twee stukjes ketting is veelvuldig vervloekt. Een sluitmoer zit nogal eens verschrikkelijk vast, en op die momenten wil je absoluut niet dat je gereedschap zijn grip verliest.

Griptang in plaats van hefboom

De nieuwste gereedschappen om het freewheel tegen te kunnen houden, zijn als tang uitgevoerd in plaats van als hefboom. Super B heeft het klassieke ontwerp van een grip tang voorzien van een nieuwe bek, die perfect een tandkrans vast kan houden. De TB-FW50 is geschikt voor 5 tot 11 speed cassettes/freewheels, en door het verstelmechanisme van de griptang kun je kransen van 10 tot 23 tanden vast grijpen.

Vergrendelen

Het vergrendelen zoals je bij een griptang gewend bent, biedt een zeer veilig gevoel. Door de goede grip kun je alle kracht nu overbrengen op de sluitmoer of freewheel afnemer waardoor deze snel los zal komen. 

Lees hier over:

Reageer op dit artikel