nieuws

Ice Toolz spanbekken en momentsleutel voor het fijne werk

Werkplaats

Ice Toolz komt met nieuw speciaalgereedschap voor de fietswerkplaats. De nieuwe set spanbekken is geschikt voor een brede range asdiameters. De nieuwe momentsleutel is vooral geschikt voor het fijne sleutelwerk.

Ice Toolz spanbekken en momentsleutel voor het fijne werk
De nieuwe spanbekken van Ice Toolz is zeer geschikt voor alle nieuwe asdiameters die erbij zijn gekomen.

Ice Toolz helpt de fietstechnicus werken aan assen zonder deze te beschadigen. Met een paar extra spanbekken in de bankschroef voorkom je dat een onderdeel tijdens het klemmen beschadigd raakt. Ice Toolz heeft een nieuwe set gemaakt waarin veel verschillende diameters ingeklemd kunnen worden. Deze diameterrange is zeer geschikt voor alle nieuwe asdiameters die er bij zijn gekomen.

Veilige grip met Ice Toolz spanbekken

Naast het inklemmen van de as, is deze set spanbekken ook heel handig voor het inklemmen van de diverse afstandbussen. Moderne naven met steekassen bijvoorbeeld zijn veelal voorzien van dit soort bussen. Bij reparaties en onderhoud is het vaak de vraag hoe je deze zonder iets te beschadigen kan demonteren. De E122 spanbekken van Ice Toolz bieden dan een veilige grip.

Ice Toolz momentsleutel voor het fijne werk

Het bereik van de nieuwste momentsleutel van Ice Toolz loopt van 3 tot 10Nm. Deze momentsleutel is dan ook bedoeld voor het fijnere werk, zoals bijvoorbeeld het vastzetten van een voorbouw.

Het bereik van de nieuwste momentsleutel van Ice Toolz loopt van 3 tot 10Nm. Deze momentsleutel is dan ook bedoeld voor het fijnere werk, zoals bijvoorbeeld het vastzetten van een voorbouw.

Tegelijk met de nieuwe spanbekken levert Ice Toolz ook een nieuwe momensleutel. Het bereik van de momentsleutel loopt van 3 tot 10 Nm. Deze momentsleutel is dan ook bedoeld voor het fijnere werk, zoals bijvoorbeeld het vastzetten van een voorbouw. Bij dit soort aanhaalmomenten horen kleine boutjes, en de bitjes 3 t/m 6mm en een T25-bitje die daar meestal voor nodig zijn, zitten keurig opgeborgen in de greep.

Snel werken, maar wel even wennen

Het gewenste aanhaalmoment instellen is bij deze momentsleutel niet mogelijk. Een display in de greep laat direct zien welke koppel je hebt bereikt. Deze momentsleutel werkt op torsie, en hoeft daardoor ook niet ontspannen te worden na de werkzaamheden. Zonder het moment te hoeven instellen en zonder te hoeven  te ontspannen is het snel werken met de Ice Toolz E219 Ocarina. Het is alleen wel even wennen dat er geen klik-vrij-stand komt op het moment dat je het aanhaalmoment hebt bereikt.

Lees hier over:

Reageer op dit artikel