nieuws

Horizon College start met Eerste Fietstechnicus Niveau 3

Werkplaats 1676

Voor fietstechnici die zich verder willen specialiseren biedt het Horizon College in Heerhugowaard de opleiding Eerste Fietstechnicus Niveau 3 aan. Dit is een vervolg op de opleiding Fietstechnicus Niveau 2 en leidt studenten op technisch én commercieel vlak op tot allround medewerkers. Op woensdag 13 december en donderdag 15 februari 2018 organiseert het Horizon College open dagen.

Horizon College start met Eerste Fietstechnicus Niveau 3
Sandy en Carl Dekker van Bike Shop Egmond overhandigen docent Jan Bosman een Scott Speedster racefiets. Foto Horizon College

“Als Eerste Fietstechnicus moet je technische vakkennis hebben, maar ook klantgericht zijn en producten kunnen verkopen”, geeft docent Jan Bosman aan. “Als Eerste Fietstechnicus voer je de werkzaamheden zelfstandig uit en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van je eigen taken en die van minder ervaren collega’s.”

Leermeesteravond Horizon College

Op maandag 27 november hield het Horizon College een leermeesteravond Tweewielertechniek. “Deze informatieve leermeesteravond bood een mooie gelegenheid om elkaar als vakgenoten te ontmoeten en met elkaar te spreken over de opleidingen”, aldus Bosman.

Lees ook
Monteurs commercieel trainen loont

Opleidingsstructuur

Tijdens een kort middagprogramma werd door Jan Bosman en BPV-begeleider André van de Kamp voorlichting gegeven over de opleidingsstructuur en BPV-beoordeling. Daarna was er tijd voor het diner en om te netwerken binnen de branche. Na het diner was het de beurt aan Stefan Franzen van de firma New-Carbon uit Enkhuizen om voorlichting te geven aan de bedrijven over carbon materialen en de mogelijkheden tot het vakkundig laten repareren hiervan.

Racefiets geschonken aan college

Tijdens de avond kreeg het Horizon College een Scott Speedster racefiets van Sandy en Carl Dekker van Bike Shop Egmond om gebruik van te maken tijdens de lessen. Ook de firma New-Carbon heeft een mooi gerepareerd carbon frame achtergelaten dat ingezet kan worden tijdens de lessen. Bosman: “Van beide bedrijven een fantastisch gebaar waarvoor het team ze hartelijk willen bedanken.” Als afsluiting van de avond was er tijd voor een rondleiding en een hapje/drankje in de werkplaats van de Tweewieler- en Voertuigentechniek. “Al met al een zeer leerzame en leuke avond in samenwerking met het bedrijfsleven”, besluit Bosman.

Reageer op dit artikel