artikel

Verrassende tool: minipomp in de zadelpen

Werkplaats 541

Verrassende tool: minipomp in de zadelpen
De Ninja P schuif je eenvoudig in de zadelpen. Rubberen ringetjes houden hem op z’n plek.

Waar laat je als sportieve fietser dat minipompje toch? In de achterzak? Lastig. Aan de bidonhouder? Ziet er niet uit. Topeak heeft een verrassende plek gevonden: in de zadelpen.

Minipompjes zijn voor de fietsenwinkel een leuke accessoire om te verkopen. Deze hulp bij pech onderweg is onmisbaar en wordt met het juiste advies gemakkelijk aangeschaft. Eén van de merken die een heel arsenaal minipompen heeft, is Topeak. Net als bij de meeste andere merken levert Topeak de minipompjes met een beugeltje, waarmee het pompje kan worden vastgezet op de bidonhouderbevestiging. Veel fietsliefhebbers gruwelen van dit aangezicht. Ze kiezen ervoor om het pompje in de achterzak mee te nemen. Topeak heeft in de vorm van de Ninja P een goed alternatief voor deze doelgroep. Deze minipomp past namelijk in de binnenkant van een zadelpen.

Vastzetten met rubberen ringen

Met het pompje worden rubberen ringen geleverd, waarmee de Ninja P onzichtbaar en rammelvrij in zadelpennen van 27,2/30,9/31,6 mm wordt vastgezet. In de set zitten verder ook nog twee rubberen ringen, waarmee je de positie van de zadelpen kunt markeren. Voor het gebruik van de pomp moet de zadelpen er immers uit en dan is deze sierlijk vormgegeven ring erg handig.

Als laatste de volgende tip voor de klant: Verzeker je ervan dat je het passende sleuteltje voor de zadelpenklem in de gereedschapset hebt zitten. Zadelpenklemmen met een quick release vormen natuurlijk een heel goede combinatie met de Ninja P.

 

Reageer op dit artikel