artikel

Getest: universele SKS-spatbordset

Werkplaats 444

Getest: universele SKS-spatbordset
Dit najaar zeker populair bij cyclocrossers en gravelracers; de Speedrocker spatbordset van SKS.

Een typische accessoire dat komend najaar weer volop verkocht gaat worden, is het spatbord voor sportfietsen. Tweewieler nam de SKS Speedrocker onder de loep.

Een spatbordset met voldoende lengte voorkomt een natte achterkant, of bagger in het gezicht. En dat fietst een stuk aangenamer. Fabrikanten van dit accessoire doen hun uiterste best om dit kleinood zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Een spatbord monteer je eigenlijk liever niet op je mooie fiets. Het moet daarom naast mooi ook zo licht mogelijk en ook nog eens gemakkelijk en snel te monteren en demonteren zijn. En dat laatste valt met de huidige fietsen niet mee. De variëteit in framevormen en de schijfremmen op de linkerzijde van de fiets vragen om een ingenieuze bevestiging.

Universele bevestiging werkt goed

SKS kreeg dat voor elkaar met haar Speedrocker. De spatbordset heeft een universele bevestiging die – zo testen wij – goed werkt. Het verstelmechanisme maakt het mogelijk om de spatbordstangen boven de remklauw te monteren, wat een enorm verschil maakt. Vers uit de verpakking is het wel even een werkje om alles mooi af te stellen, maar gelukkig heeft de bijgeleverde handleiding heel duidelijke plaatjes. De SKS Speedrocker spatbordset is geschikt voor 28 inch wielen met een bandbreedte tot 42 mm. 650B wielen met een bandbreedte tot 47 mm passen ook nog onder deze spatborden. Daarmee heeft SKS nu ook een spatbordset die zeer geschikt is voor cross en gravel fietsen.

 

Reageer op dit artikel