artikel

Getest: Sprint werkstandaard

Werkplaats 740

Getest: Sprint werkstandaard
Het model Sprint is de eerste keuze bij veel professionele wielerteams.

Het rood geanodiseerde aluminium van de Sprint-werkstandaard valt onmiddellijk op in de pits van veel wielerwedstrijden. Om op het hoogste wedstrijdniveau goed te kunnen presteren is echter veel meer nodig dan alleen een mooie afwerking. Tweewieler nam de werkstandaard van Feedback Sports onder de loep en was verrast.

Mechaniekers hebben zo hun voorkeur wanneer ze moeten werken met een mobiele reparatiestandaard. De één werkt het liefst met een model waarbij de fiets geklemd wordt op de zadelpen of een framebuis, de ander gaat voor een model waarbij de fiets op het bracket steunt en de voor- of achtervork wordt ingeklemd.

Feedback Sports Sprint; werkstandaard met klemmechanisme

Bij Feedback Sports vind je beide modellen, waarbij het model met een klemmechanisme voor de zadelpen of framebuis in meerdere uitvoeringen leverbaar is. De sprint is het (enige) model waarbij de fiets op het bracket steunt. Ondanks dat je bij deze standaard altijd één van de wielen dient uit te nemen, is het zeer makkelijk werken. Er is geen doorlopende buis die de bereikbaarheid van één zijde van de fiets beperkt.

Zowel kleine als grote monteurs kunnen op de juiste hoogte werken

De naam Sprint is goed gekozen. Na de koers is het voor de mechaniekers vaak een ware sprint om alle fietsen weer spic & span te krijgen. Dit model reparatiestandaard werkt het meest snel als je een fiets grondig wilt reinigen. Met de fiets ingeklemd op de voor- of achtervork kun je overal goed bij. De afstelbaarheid in hoogte is ruim; zowel kleine als grote monteurs kunnen op de juiste hoogte werken.

Hard verchroomde en daarmee duurzame telescoop

Met alle wasbeurten in het vooruitzicht, heeft Feedback Sports de Sprint voorzien van een hard verchroomde telescoop. Deze voorkomt dat scherpe vuildeeltjes en zand hun sporen in de geleiding achterlaten. Voor de overige delen van deze standaard is zoveel mogelijk voor het kenmerkende rood geanodiseerde 6061-T6 aluminium gekozen. Dit materiaal en de doordachte constructie maken de standaard licht en stabiel. Tijdens het werken kun je de fiets 360 graden roteren, wat het werken nog gemakkelijker maakt.

Lees verder na de foto.

Feedback Sports levert bij de Sprint alle adapters om de reparatiestandaard geschikt te maken voor alle as-typen.

Geschikt voor alle inbouwmaten

Feedback Sports levert de sprint met een complete set as-adapters, waarmee je de standaard geschikt kunt maken voor alle voorkomende inbouwmaten die je in combinatie met een quick release of steekas kunt tegenkomen. Door dit soort details, en het compacte formaat in opgevouwen toestand, zijn de Feedback Sports reparatiestandaards geliefd bij veel teams. Goed om te weten is ook, dat je lang blijft genieten van deze standaards. Feedback Sports levert de geleidingen en onderdelen die kunnen slijten bij intensief gebruik ook als los servicedeel.


Deze gereedschap-artikelen vind je vast ook interessant:

 

Reageer op dit artikel