artikel

Atlas Fietsen start bedrijfsschool op MBO-niveau 1

Werkplaats 1530

Atlas Fietsen start bedrijfsschool op MBO-niveau 1

Atlas Fietsen in Zoetermeer is gestart met de Atlas Academy: een bedrijfsschool op MBO-niveau. Op de bedrijfsschool leren jongeren in twee maanden de basis. Voor het project werkt Atlas Fietsen samen met de gemeente, U-stal, Tweewieler Academy, mboRijnland en het sociaal werkbedrijf DSW.

Na het winnen van de publieksprijs in de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar 2019 gaf commercieel directeur Brahim Ait Rian in maart dit jaar al aan dat ze bezig waren met Innovam en de gemeente Zoetermeer om jongeren enthousiast te maken voor het vak fietstechnicus. Atlas Fietsen won in 2017 en 2018 ook al de titel  Provinciewinnaar Zuid-Holland in de strijd om de Tweewielerwinkel van het Jaar. “We zijn ambitieus en willen in de toekomst zeker proberen die titel te pakken”, zei Brahim Ait Rian na de prijsuitreiking. “We willen groeien maar een tekort aan vakkundig personeel zet daar een rem op.”

Het artikel gaat verder na de foto. 

Favoriete Tweewielerwinkel van het Jaar 2019

Het team van Atlas Fietsen met links Brahim Ait Rian en daarnaast Hedayat Nabizada bij de uitreiking van de publieksprijs in maart van dit jaar. Foto Herbert Wiggerman

Artikel in AD

Het initiatief van Atlas Fietsen kreeg volop aandacht in de regionale pers. In een artikel in het AD  geeft Nemat Nabizada aan dat het belangrijk is om jongeren te laten wat een prachtig vak fietstechnicus is. Met zijn broer Hedoyat runt hij de winkels en de nieuwe Atlas Fietsen Academy.

Atlas Academy

Volgens Nemat denken veel mensen dat fietsenmaker een saai beroep is. Op de Academy willen ze laten zien dat je veel contact hebt met mensen en heel praktisch én technisch bezig bent. Op de Academy kunnen jongeren terecht die een extra duwtje nodig hebben, maar ook mensen met een beperking of mensen uit de achterstand. Voor mensen die net in Nederland zijn komen wonen biedt de Atlas Academy taallessen aan.

Goede reacties

De eerste groep afgestudeerden is al grotendeels aan het werk bij andere fietsenwinkels. Aan de academie verdient Atlas Fietsen niets, de studenten betalen niets en de opgeknapte fietsen verkopen ze vaak door voor het inkoopbedrag. Maar ze doen het graag, vertelt Nemat. Hij ziet dat de studenten plezier halen uit het werk, en dat ook de branche geholpen is met de Atlas Academy.

Opknappen fietsen

De studenten gaan voor Atlas Academy een dag per week de schoolbanken in en werken vier dagen in de praktijk. Ze werken samen met Nemat en zijn broer Hedoyat en knappen fietsen op, die ze vervolgens doorverkopen. Op korte termijn mogen ze ook daadwerkelijk met klanten aan de slag gaan.

 

Bron: AD

 

Reageer op dit artikel