artikel

VIDEO I Bas Wetzels: Smeltende kabelboom en een kunststof bolletje

Werkplaats 892

VIDEO I Bas Wetzels: Smeltende kabelboom en een kunststof bolletje

“Ik keek vaak met m’n vader mee tijdens het sleutelen en toen hij een keer geen tijd had om mijn fiets te repareren heb ik het zelf maar gedaan.” Wetzels volgde daarop een opleiding fietstechnicus en repareert sindsdien tweewielers. Door de jaren heen heeft hij zich gespecialiseerd in elektrische storingen.

Z’n vrije tijd brengt hij het liefst door met z’n gezin of met z’n radiografisch bestuurbare auto’s. “Veertig centimeter grote terreinwagens met benzinemotor, er is niets leukers dan samen met m’n zoon crossen op een omgeploegde akker.”

Wat was je mooiste klus?

“Een Gazelle Golfo aanpassen voor een 13-jarige jongen met een beperking. Z’n rechterarm was verlamd maar hij wilde toch graag een stoere fiets met handremmen en versnellingen. We hebben alle functies naar de linkerkant van het stuur verplaatst. Twee knijpremmen boven elkaar, de originele en een langere van een scooter. Als hij in de lange kneep remde het achterwiel, kneep hij door dan remden beide wielen. Met een push/pull versteller en een draaishifter kon hij ook met dezelfde hand schakelen. Het knaapje had tranen in de ogen toen hij de fiets kwam ophalen, ik krijg nog kippenvel als ik eraan denk.”

Het artikel gaat verder onder de video.

 

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt?

“Dat was een klant met een tik in z’n elektrische Batavus. Na tweeëneenhalf uur zoeken, en na van alles geprobeerd te hebben hadden we het nog steeds niets gevonden. Toen de klant voor de derde keer terugkwam heeft mijn baas z’n eigen fiets gepakt en is samen met de klant gaan fietsen. Binnen een minuut waren ze terug. Bleek dat een touwtje met kunststof bolletje aan de jas van de klant tegen het frame tikte. Wat hebben we gelachen.”

Welke reparatietip heb je voor collega’s?

“Probeer elke klus zo professioneel mogelijk aan te pakken. Bij elektrische fietsen hoor ik nog wel eens dat collega’s bij andere fietsenmakers adviseren om een accu te reviseren i.p.v. vervangen. Maar een accu oplappen is vaak uitstel van executie als de klant met een paar maanden weer voor je neus staat. Als je iets doet doe het dan in een keer goed, is mij motto. Onze branche is heel professioneel geworden en het is tegenwoordig zoveel meer dan alleen een bandje plakken. Om klanten goed te adviseren moet je dus leren en bij blijven.”

Trots op het vak

  • Naam:Bas Wetzels
  • Leeftijd: 41 jaar
  • Werkt bij: Coorens Tweewielers, Geleen
  • Werkzaam in de branche: 26 jaar
  • Fietst op een: Peugeot Kisbee en Cannondale Super V 2000

Wat ging er mis?

“Wat ging er mis? Tsja, bij mijn vorige werkgever heb ik een keer de accupolen van een scooter verwisseld. Na een paar minuten was de kabelboom compleet weggesmolten. Wat me ook eens is overkomen is het verkeerd om monteren van een e-bike motor in het voorwiel. Toen ik een testrit wilde maken ging de fiets achteruit in plaats van vooruit en belandde ik hard op de grond. Een pijnlijke ervaring en niet alleen voor m’n ego, haha.”

Wat maakt het vak zo leuk?

“Wat ik heel leuk vind zijn de vernieuwingen in het vak. De ontwikkelingen gaan razendsnel en je moet zorgen dat je bij blijft. Ook het contact met de klant is leuk, dat kan in de werkplaats of in de winkel zijn. Bij Coorens is geen dag hetzelfde en verloopt zelfs vaak anders dan vooraf gepland. De diversiteit aan opdrachten en reparaties, juist dat spreekt me aan. En ondanks m’n twee mindere ervaringen met accu’s en elektronica is dat toch m’n specialiteit.”


Lees ook de verhalen van deze mannen die trots zijn op hun vak:

 

Reageer op dit artikel