artikel

VIDEO | Bas Verdonk: Tattoos van fietsen en tandwielen

Werkplaats 806

Bas Verdonk is zo gepassioneerd van fietsen dat hij tattoos van tweewielers op z’n lichaam heeft. “Een Merida op het ene been en een downhill-fiets op het andere. En op mijn bovenarm heb ik ook nog een tattoo met tandwielen, maar die is nog niet helemaal af.”

VIDEO | Bas Verdonk: Tattoos van fietsen en tandwielen

Wat was je mooiste klus?

“Gehandicapte driewielers ombouwen naar elektrische aandrijving. Daar heb ik er een aantal van gedaan. Kabels en sensors wegwerken, spaaklengtes berekenen en rekening houden met cardanaandrijving.
De motor plaats ik als het kan in het voorwiel. Een hele klus waar ik een dag mee bezig ben.”

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt?

“Een Koga E-Xtension met een flinke tak met blaadjes dwars door een voorband, een antilekband zelfs. En ik kreeg eens een Big Feet voor reparatie met een apehanger stuur volgeplakt met duct tape. Het leek wel of er een kussen op zat, zoveel tape zat eromheen gewikkeld. Toen ik de tape er af haalde, bleek het stuur net naast de pen afgebroken. De klant had geprobeerd het stuur zelf te repareren. Soms kijk ik m’n ogen uit wat mensen zoal verzinnen.”

Het artikel gaat verder onder de video.

Welke reparatietip heb je voor collega’s?

“Dat zijn er een aantal. Gebruik allereerst niet te veel tyraps. Ik werd door m’n collega’s eerder gekscherend mister Tyrap genoemd, omdat ik ze overal voor gebruikte. Nu gebruik ik ze alleen nog maar om kabels aan elkaar te binden. Volgende tip: schat de kosten van een reparatie ruim in dan valt het voor de klant altijd mee. En dan heb ik deze nog: zet boutjes goed in de vaseline om roest tegen te gaan, smeer kettingen juist weer niet te vettig en zorg dat spaken op spanning zijn om breuken te voorkomen.”

TROTS OP MIJN VAK

  • NAAM: Bas Verdonk
  • LEEFTIJD: 33 jaar
  • WERKT BIJ: De Fietsenmakker, Vlissingen
  • WERKZAAM IN DE BRANCHE: 14 jaar
  • FIETST OP EEN: Jan Janssen, Merida Xc Mission Elite en UMF downhill fiets

Wat was je grootste blunder?

“Dat was in de beginjaren. Ik was een keer vergeten de stuurpenbout van een Gazelle Orange aan te draaien. Een paar dagen later stapte een dame van middelbare leeftijd met schaafwonden en een blauw oog de winkel binnen. Ze was met de door mij gerepareerde fiets gevallen toen ze moest remmen en haar stuur losschoot. Ik kon wel door de grond zakken. Sindsdien controleer ik zelfs de fietsen van m’n collega’s voor ze de deur uitgaan. Naast duizendmaal excuses heb ik haar een hele grote bos bloemen gegeven.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Zo hard mogelijk van de berg af – downhill – was lange tijd de grote hobby van Bas Verdonk. “In België of Duitsland met de gondel omhoog en met zestig kilometer per uur naar beneden rauzen. De spanning, het kameraadschap en naderhand de fiets uit elkaar halen en schoonmaken was fantastisch mooi.”

Wat maakt je vak zo leuk?

“Techniek, sleutelen en vieze handen krijgen. Het ‘gevoel’ in m’n handen krijgen is gaaf. Ik kan een bout aandraaien zonder een momentsleutel te gebruiken. We krijgen soms ‘dubbelgevouwen’ fietsen binnen waar we dan weer iets van moeten maken. Het geeft een kick als dat lukt. Vroeger was ik dag en nacht met fietsen bezig, tegenwoordig ook met motoren. Ik heb nog ruimte genoeg over dus wie weet komen er nog een aantal tattoos bij, haha.”


Lees ook de verhalen van deze mannen en vrouwen die trots zijn op hun vak:

Reageer op dit artikel