artikel

VIDEO Annie Woertman van Konijnenbelt fietsplezier is trots op haar vak

Werkplaats 527

In de rubriek Trots op het Vak spreekt Tweewieler met Annie Woertman, medewerker bij Konijnenbelt fietsplezier Nijverdal. “Konijnenbelt is een familiebedrijf met een gezellig en hecht team.”

VIDEO Annie Woertman van Konijnenbelt fietsplezier is trots op haar vak

Annie Woertman heeft jaren gewerkt als verkoopster van wasmachines en televisies maar moest zes jaar geleden op zoek naar een andere baan toen de witgoedwinkel waar ze werkte werd opgeheven. Als ze na een onderhoudsbeurt de fiets van haar man ophaalt ziet ze dat Konijnenbelt een parttime medewerker zoekt voor de winkel. Het klikt en sindsdien doet ze de verkoop, bestelt goederen, plant afspraken in, decoreert de winkel en voert kleine reparaties uit. “Konijnenbelt is een familiebedrijf met een gezellig en hecht team.”

In deze video vertelt Annie Woertman waarom ze haar vak zo leuk vindt.

Wat is je mooiste deal?

“Dat is na elke verkochte fiets als de klant met een goed gevoel de deur uitgaat. Maar specifiek: fietsen voor (kleine) kinderen. We doen ons best de fiets nog dezelfde dag te leveren. Het enthousiasme en de blije koppies als ze de nieuwe fiets ophalen en trots opstappen is zo schattig. In februari van dit jaar bijvoorbeeld kwam er een knaapje van een jaar of zeven met zijn ouders en fiets binnen voor reparatie. Toen hij erachter kwam dat er een nieuwe Alpina Yabber voor hem klaar stond sprong hij een gat in de lucht. Dat was een mooie deal”

Naam Annie Woertman
Leeftijd 52 jaar
Werkt bij Konijnenbelt fietsplezier Nijverdal
Werkzaam in de branche 6 jaar
Fiets op een Koga Confidence

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt?

“Vorig jaar kwam een echtpaar voor nieuwe handvatten en ging de deur uit met twee splinternieuwe fietsen. Handvatten willen na verloop van tijd nog wel eens gaan plakken en terwijl de monteur in de werkplaats de nieuwe handvatten monteerde stonden we in de winkel de tijd vol te kletsen en nieuwe fietsen te bekijken. Van het een kwam het ander en zo bestelden ze twee hybride Gazelle Chamonix T27. De nieuwe handvatten op de oude fietsen hoefden ze natuurlijk niet te betalen.”

Heb je een goede verkooptip?

“Eén keer een fiets verkopen aan iemand is geen kunst, ons gaat het om een goede en langlopende relatie met de klant. Daarbij is eerlijkheid het sleutelwoord. Ik zal een klant nooit een duurder product verkopen dan nodig. Als service krijgen alle nieuwe fietsen snelbinders en geven we nette korting op accessoires. Nijverdal is een kleine gemeenschap en geregeld word ik op straat of in de supermarkt aangesproken. Ook dan neem ik de tijd om met klanten te praten. Ik voel me soms net een BN’er, een Bekende Nijverdaller, haha.”

Wat ging er mis?

“Ik heb een keer een Gazelle omafiets verkeerd geprijsd. Bij het afrekenen bleek de prijs niet te kloppen. Het scheelde gelukkig niet zoveel maar vervelend was het wel. Niet voor de klant die kreeg het prijsvoordeel maar voor mezelf. Wat me ook eens is overkomen is een verkeerde kleur bestellen, de klant wilde een ‘zwarte’ Cortina maar in de drukte had ik ‘blauw’ opgeschreven.”

Wat maakt het vak zo leuk?

“De diversiteit, elke dag is anders. Ik vind het fijn om mensen te helpen en geniet van de blijdschap als ze de fiets ophalen. Het is dan ook een leuk product. Onze eigen fietsen worden natuurlijk ook door Konijnenbelt onderhouden. Maar het thuisfront moet ze zelf brengen. Dat geldt zeker voor mijn man. Hij rijdt nu op een Gazelle met framemaat 65. Die is echt te groot voor mij.”

Reageer op dit artikel