artikel

Schroevendraaiers met houten handvat

Werkplaats 840

Waarschijnlijk sta je nooit stil bij de ergonomie van je schroevendraaiers. Dit gereedschap heb je dagelijks veelvuldig in je handen, zodat je er vertrouwd mee raakt. Pas op het moment dat je een keer wisselt van gereedschap, merk je dat het ene materiaal of een andere handvat vorm beter bij je past.

Schroevendraaiers met houten handvat
De Wera schroevendraaiers ogen door het houten handvat klassiek, maar het stalen gedeelte heeft dezelfde kenmerken als een moderne kwaliteit schroevendraaier. Foto David Thorig

Als keuze voor het handvatmateriaal gaan de meeste fabrikanten voor kunststof. Dit materiaal biedt tal van voordelen, en gaat afhankelijk van de kwaliteit oneindig lang mee. Hout klinkt anno nu ontzettend ouderwets, maar is nog steeds zeer geschikt om handvatten van te maken. Waarom?

Hout gaat naar je hand staan

Omdat het gewoon prettig aanvoelt, en na enige tijd zelfs wat naar je hand gaat staan. De schroevendraaier set met houtenhandvat van gereedschap specialist Wera valt direct op in hun uitgebreide assortiment handgereedschappen. Wera produceert deze schroevendraaiers al jaren. Niet omdat ze graag een ‘retro’ model willen hebben, maar puur voor de monteurs die een voorkeur hebben voor hout.

Hout gaat na enige tijd een beetje naar je hand staan

Klassieke look, moderne kwaliteit

Door het houten handvat oogt zo’n schroevendraaier wel direct klassiek, maar het stalen gedeelte heeft dezelfde kenmerken als een moderne kwaliteit schroevendraaier. Wera levert de schroevendraaiers met houten handvat als set.

Er zijn twee verschillende sets met de combinatie van sleuf en kruiskop schroevendraaiers. De ene set is echter uitgerust met kruiskoppen volgens de in tweewielerland meest gebruikte Philips variant, terwijl de andere set geschikt is voor pozidriv. Die laatste variant is meer de standaard in de afbouw.
Reageer op dit artikel