artikel

Schwalbe Airless omzetmaker voor vakhandel

Werkplaats 1571

Schwalbe heeft het revolutionaire Airless System op de markt geïntroduceerd. Deze band heeft in plaats van lucht een extreem elastisch thermoplastisch Polyurethaan binnenin. De montage en verkoop vindt exclusief plaats via de gecertificeerde fietsenwinkel; een groot pluspunt voor de vakhandel.

Schwalbe Airless omzetmaker voor vakhandel
De vakhandel kan speciale apparatuur aanschaffen en zich door middel van een training certificeren om het Schwalbe Airless systeem te servicen. Foto Schwalbe

De Schwalbe Airless System banden zijn zeer geschikt voor fietsverhuurders en forenzen. Maar ook voor fietsers die nooit meer lek willen rijden en pompen. De banden zijn speciaal geschikt voor elektrische fietsen die nu eenmaal hogere eisen aan een band stellen op grond van hun hoge gewicht, hogere snelheden en hogere belasting in bochten. “Bij elektrische fietsen profiteren consumenten extra van de lange levensduur en het onderhoudsvrije Airless System,” aldus Marks.

Montage exclusief bij de vakhandel

Het Schwalbe Airless System wordt met een speciale montage tool gemonteerd. De montageduur is met slechts vijf tot tien minuten niet veel langer per band dan bij een normale montage. De montage is uitsluitend bij de fietsvakhandel mogelijk en alleen door fietstechnici, die na een training van Schwalbe gecertificeerd zijn. “Een leek kan dit systeem niet monteren. De montagetool en het driedelige Airless System verkopen wij uitsluitend via de gecertificeerde vakhandel, omdat men alleen daar over de noodzakelijk technische expertise beschikt”, aldus René Marks.

Airless tube in combinatie met ring

Het systeem bestaat uit een Airless band in de afmeting 40-622, een Airless tube uit wit thermoplastisch polyurethaan en een blauwe Airless ring. Deze ring zorgt ervoor dat het systeem uitstekend aansluit met verschillende velgmaten. Het systeem is geschikt voor velgen met een velgbedbreedte van 19 tot 21 millimeter. In de verkoop heeft een Airless System, bestaande uit één band, tube en ring voor één wiel, een consumentenadviesverkoopprijs van € 84,90.

Vakhandel kan zich certificeren

De trainingen door Schwalbe zullen beginnen in mei 2018, in eerste instantie uitsluitend in Nederland en Duitsland. “Omdat de training van de vakhandel vrij intensief en tijdrovend is, kunnen wij in het eerste jaar slechts een beperkt aantal fietsdetaillisten certificeren. Wij verzoeken geïnteresseerde fietsdetaillisten dan ook om zich snel aan te melden,” geeft Marks aan. Het Airless certificeringspakket omvat een uitgebreide training met bijbehorende documenten, het certificaat, twaalf Airless System sets en de speciale montagemachine. De kosten hiervoor bedragen in totaal € 890,- (ex btw).

De Nederlandse fietsvakhandel kan zich aanmelden voor een certificeringspakket door een mail te sturen naar: service@schwalbe.nl.

Lees ook: Revolutionaire band zonder lucht van Schwalbe

 

 

Reageer op dit artikel