artikel

SunRace MTB-voorderailleur past op veel fietsen

Werkplaats 13

SunRace MTB-voorderailleur past op veel fietsen
Dit nieuwe model voorderailleur van SunRace is handig om op voorraad te houden, want deze past prima op veel MTB’s die nu op de markt zijn.

Waarschijnlijk heeft het aantal verschillende voorderailleurs nu wel zijn hoogtepunt bereikt. De juiste modellen op voorraad houden of bestellen is met al die kleine onderlinge verschillen een moeilijke klus geworden.

De komst van de aandrijvingen met een enkel blad voor is wat dat betreft ook een verademing. Aandrijvingen die nog wel met een voorderailleur komen, hebben tegenwoordig meestal twee relatief kleine voorbladen. SunRace heeft voor deze moderne MTB-aandrijvingen nu wel een model in het programma welke op veel fietsen past.

FDMS66 voorderailleur

De FDMS66 is bedoeld voor crankstellen met een buitenblad tot 38 tanden. Door de zeer compacte kooi is er maximale ruimte voor de achtervork en achterband. SunRace reduceert het aantal uitvoeringen door de FDMS66 te leveren met twee vulstukjes zodat je de 34,9 millimeter klemband terug kan brengen naar 31,8 millimeter en 28,6 millimeter.

Plaatsing niet laag ingezet

De plaatsing van de klemband van dit Top Swing-type voorderailleur is niet heel laag in gezet. SunRace heeft er goed rekening mee gehouden dat bij de kleinste buitenbladen de positie van de klemband in de problemen kan komen op het punt waar de zitbuis en onder buis samen komen. Bij het aansluiten van de kabel kan er bij dit model ook niks mis gaan, want deze is dual pull.  

Reageer op dit artikel