artikel

Brake Protec borsteltje voor minder slijtage

Werkplaats 11

Brake Protec borsteltje voor minder slijtage
Dit handigte tooltje biedt ook wel kansen voor de vakhandel. Dealers gezocht!

Modder is iets waar de meeste mountainbikers geen moeite mee hebben. Zelfs bij de meest slechte weersomstandigheden malen ze hun rondjes door het bos gewoon af.

Dat hierbij diverse onderdelen razendsnel verslijten, wordt voor lief genomen. Echter niet als het aan Brake Protec ligt.

Brake Protec: borsteltje op remklauw

Om tijdens het fietsen het zand en vuil zoveel mogelijk tussen de remblokken en de schijf uit te houden, heeft Brake Protec een klein borsteltje bedacht. Dit borsteltje monteer je op de bevestigingsbout van de remklauw, direct voor de remblokken. De weerstand van de borstelhaartjes is vanaf nieuw minimaal, en na enkele kilometers zelfs te verwaarlozen. Stilletjes zal dit borsteltje zijn werk voortzetten en de hoeveelheid vuil dat via de remschijf richting de remblokken gaat verminderen. Slijtage aan de remblokken en schijven wordt op deze manier gereduceerd, en het systeem zal minder snel gaan aan lopen. 

Reageer op dit artikel