video

VIDEO: finalisten Beste Leermeester

Retailing 508

VIDEO: finalisten Beste Leermeester
Winnaar Rob van der Steen (l) en zijn leerling Yuri Berghuis vieren de winst van de titel Beste Leermeester 2016/2017.

Ze hebben het helaas niet gered, de twee finalisten uit de tweewielerbranche. Niels Mooij, voorman in de fabriek van Roetz Bikes en Gorch Foth, fietstechnicus bij Hoogeveen Fietsbeleving wonnen de titel van Beste Leermeester niet.

Maar van de twee finalisten zijn wel leuke filmpjes gemaakt waarin Niels en Gorch vertellen waarom zij denken Leermeester van het Jaar te kunnen worden.

Gorch Foth

Gorch Foth werkt als fietstechnicus bij Hoogeveen Fietsbeleving in Gouda en is leermeester van leerling Timo van Geijn.

Niels Mooij

Niels Mooij is voorman in de fabriek van Roetz Bikes.

Beste Leermeester 2016/2017

Rob van der Steen, leermeester bij Audi Centrum Amsterdam, won uiteindelijk de titel Beste Leermeester 2016/2017 gewonnen. OOMT organiseerde de finale waarin vier finalisten samen met hun leerlingen live streden om de titel.

Top vier

Iedere leermeester in de mobiliteitsbranche kon zich opgeven voor de verkiezing. Ruim honderd leermeesters vulden een online kennistoets in. De top vier stond in de finale. Rob van der Steen nam het in de eerste ronde op tegen Niels Mooij van Roetz-Bikes Amsterdam, Coen van Ojen werkzaam bij Garage Wildenberg Nuenen en Gorch Foth van Hoogeveen Fietsbeleving Gouda.

Jury verrast

De jury beoordeelde de leermeesters in de eerste ronde aan de hand van een rollenspel. Ze voerden een functioneringsgesprek met een acteur. Zwanny Naber, voorzitter OOMT, maakte verrassend bekend dat er drie, in plaats van twee, leermeesters door waren naar de tweede ronde. “Deze eerste ronde was niet voldoende om een volledige beoordeling te geven. De jury wil deze drie leermeesters graag in de praktijk zien.” Zo kregen, naast Rob, ook Coen van Ojen en Niels Mooij de kans om zich te bewijzen in de tweede ronde.

Leermeester als coach

In de tweede ronde coachten de drie leermeesters hun eigen leerlingen live. Terwijl hun leerlingen aan een opdracht werkten keek de jury naar de kwaliteiten van de leermeesters. De jury gaf dat het een moeilijke keuze bleef, maar: “Rob viel in de eerste ronde al op doordat hij de leerling echt aan het woord liet, hij stelde open vragen. Rob gaf ook in de tweede ronde de leerling veel ruimte om zelf het probleem te ontdekken. Daarom heeft hij de titel echt verdiend.”

LeerMaster

De leermeesters zijn tijdens de finale beoordeeld aan de hand van het assessment LeerMaster. OOMT introduceerde het programma LeerMaster speciaal voor leermeesters die zichzelf steeds willen verbeteren. Rob was al LeerMaster, maar ook Coen en Niels mogen zichzelf met directe ingang LeerMaster noemen. Zij hebben deze maandag meteen hun certificaat ontvangen.

 

Reageer op dit artikel