video

Promotiefilmpje Eric Schuyt als 1e Fietsburgemeester

Retailing 683

Promotiefilmpje Eric Schuyt als 1e Fietsburgemeester
Eric Schuijt van De Vakantiefietser in zijn campagneposter.

Amsterdam krijgt als eerste stad ter wereld een fietsburgemeester. Eric Schuyt, eigenaar van fietsenwinkel De Vakantiefietser in Amsterdam, is een van de kandidaten.Hij of zij wordt de komende twee jaar de schakel tussen de fietsers in de stad en de gemeente.

Eric Schuijt from CycleSpace on Vimeo.

De fietsburgemeester is verder  ‘Fietsambassadeur’ namens Amsterdam en gastheer/-vrouw van de Bicycle Mayor Summit in Amsterdam van 2017, tijdens VéloCity. Dit alles doet hij of zij in samenwerking met de gemeente en organisator CycleSpace. “De fietsburgemeester is de stem van de fietser op het stadhuis”, aldus Maud de Vries van CycleSpace.

Stem uitbrengen

Tot 23 juni konden Amsterdammers (en fietsliefhebbers van buiten de stad) hun stem uitbrengen op één van de 17 kandidaten voor het fietsburgemeesterschap. De Fietsburgemeester zet zich in om het fietsen in Amsterdam te verbeteren, en internationaal uit te dragen. Op vrijdag 24 juni worden de drie kandidaten die de meeste stemmen hebben, inclusief publiek, uitgenodigd om aan een zeskoppige jury toe te lichten waarom hij/zij het moet worden. De jury besluit uiteindelijk wie de titel heeft verdiend. Wethouder Litjens (verkeer) beëdigt die dag de fietsburgemeester.

Reageer op dit artikel