nieuws

Klanten in tranen bij afscheid Fiets-Inn Van de Bunt

Retailing 4415

Klanten in tranen bij afscheid Fiets-Inn Van de Bunt
Fiets-Inn Van de Bunt was vorig jaar Provinciewinnaar Utrecht. Foto Tweewieler

Het was een emotioneel afscheid afgelopen zaterdag bij Fiets-Inn Van de Bunt in Amersfoort. Frits van de Bunt besloot onlangs zijn bedrijf te verkopen. Hij was 45 jaar fietsenmaker in de Amersfoortse volksbuurt Soesterkwartier en vorig jaar Provinciewinnaar van de provincie Utrecht. “Mensen stonden bij het afscheid te huilen”, aldus zoon Jim van de Bunt.

Frits van de Bunt is 67 jaar en dat is een mooie leeftijd om te stoppen. Hij vond een geschikte opvolger in Bike Totaal Steven Koelewijn, met vestigingen in Spakenburg en Baarn. Vorig jaar was Fiets-Inn Van de Bunt Provinciewinnaar Utrecht in de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar. De juryleden die toen de winkel bezochten, waren onder de indruk van de passie en het enthousiasme van de ondernemers. Jim: “We vonden het geweldig om die titel vorig jaar te winnen.”

Betrokkenheid gewaardeerd

Bij het afscheid afgelopen zaterdag was heel duidelijk dat de klanten de betrokkenheid altijd hebben gewaardeerd. “We hebben al die jaren ziel en zaligheid in de winkel gestopt. Het ging ons niet om het geld, het ging ons erom onze klanten goed te helpen. We hoefden niet te stoppen met de winkel omdat die niet goed draaide. We stoppen op ons hoogtepunt en dat voelt goed.”

Nieuw personeel vinden lastig

Jim van de Bunt werkte jarenlang samen met zijn vader, moeder Bea en vrouw Mariska in het bedrijf. Toch besloot hij het bedrijf niet over te nemen: “Ik vond het altijd heel leuk om de winkel samen met mijn vader te runnen, ik ga die tijd zeker missen. Nu hij stopt, zag ik het niet zitten alleen verder te gaan. Met het stoppen van mijn vader, stopte ook mijn moeder. Mijn vrouw Mariska is zwanger en gaat na de geboorte van ons kind niet meer full time werken. Dat zou betekenen dat ik zo’n drie personen moest vervangen. Gezien het feit dat het lastig is aan goed personeel te komen, heb ik besloten een nieuwe weg in te slaan.”

Nieuwe uitdaging Jim

Hij vond een nieuwe uitdaging bij Moteo in Ede, als medewerker After Sales. “Hier kan ik alle kennis vanuit de winkel inzetten om technische problemen en vragen op te lossen van consumenten en dealers.”
Het AD, regio Amersfoort, plaatste zaterdag een filmpje met een interview met Frits van de Bunt.

Bike Totaal Steven Koelewijn

Het fietsgedeelte van Fiets-Inn Van de Bunt wordt na de overname gerund door Bike Totaal Steven Koelewijn, het scooterbedrijf wordt een shop-in-shop concept in de winkel met een eigenaar die de ruimte van hem huurt. We wensen Frits, Bea, Jim en Mariska veel geluk in de toekomst!

Reageer op dit artikel