nieuws

Nederlandse studenten naar Europacup tweewielertechniek

Retailing 1576

Nederlandse studenten naar Europacup tweewielertechniek
Tweewielertechnicus aan het werk. Doel van de competitie is het niveau van technici binnen Europa zoveel mogelijk gelijk te trekken.

Drie Nederlandse studenten tweewielertechniek van het Koning Willem I College vertegenwoordigen Nederland van 18 tot en met 20 januari in Frankfurt in de Europacup voor tweewielertechnici.

De studenten tweewielertechniek hebben zich gekwalificeerd voor de Europacup tijdens voorrondes op het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch. De winnaar van de Europacup, die voor de tiende keer wordt gehouden, mag zich de beste (motor)fietsmonteur van Europa noemen.

Duitsland, Zwitserland, Tsjechië, Oostenrijk, Polen en Nederland sturen ieder twee deelnemers voor fietstechniek en twee voor motorfietstechniek.

Vanuit het Koning Willem I College is dat voor de categorie motorfietstechniek Kevin Martens uit Wijchen. Voor de categorie fietstechniek zijn het Willem van den Bogaart uit Someren en Jesse van den Busken uit Oisterwijk. Zij wisten zich te kwalificeren tijdens voorrondes op school.

Tweewielertechnici binnen Europa op gelijk niveau

De achterliggende gedachte van deze Europese wedstrijd is om op Europees niveau de ‘kwalificaties’ op een gelijk niveau te krijgen. Een gediplomeerde monteur uit Oostenrijk moet op hetzelfde niveau kunnen functioneren als zijn collega uit Nederland of Tsjechië.

De Europacup vindt plaats van 18 tot en met 20 januari 2018 in de Bundesfachschule für Zweiradtechnik in Frankfurt am Main.

Hieronder ziet u een verslag van de Europacup voor tweewielertechnici van de Duitse zender RheinMainTV, uit 2014.

 

Reageer op dit artikel