nieuws

Brompton Amsterdam gebruikt fietsverhuur als marketingtool

Retailing

Brompton Junction Amsterdam start met fietsenverhuur. Potentiële klanten kunnen zo kennismaken met de vouwfietsen van Brompton.

Brompton Amsterdam gebruikt fietsverhuur als marketingtool

Brompton Junction Amsterdam heeft dertig van hun vouwfietsen beschikbaar voor verhuur. De fietsen kunnen vanaf 3 uur tot maximaal een week worden gehuurd. Grote groepen betalen een speciaal tarief, dat geldt ook voor wie de vouwfiets gedurende een wat langere periode wil huren.

Brompton ziet verhuur als marketingtool

Brompton Junction Amsterdam ziet de verhuur als een ideale marketingtool. Niet voor niets gaan de vouwfietsen in herkenbaar oranje gehuld, waardoor ze extra opvallen in de straten van Amsterdam. Store manager Alberto Viciana: “We kregen veel bezoekers die vroegen of ze een fiets konden huren. Daarom zijn we met de verhuur gestart. Voor een stad als Amsterdam vormen de vouwfietsen een ideaal vervoermiddel. Een fiets huren is een perfecte manier om ermee kennis te maken.”

Kopen na huren

De Brompton vouwfiets weegt 11 kg en kan worden ingevouwen tot een derde van de oorspronkelijke afmetingen. Daarmee is hij makkelijk mee te nemen in het openbaar vervoer, een pluspunt voor toeristen en dagjesmensen. Met de instelbare zadelhoogte en de verschillende stuurtypen is de fiets goed op de berijder af te stemmen.

Na de huurperiode kan de fiets gekocht worden. De huurprijs wordt dan in mindering gebracht op de verkoopprijs.

Reageer op dit artikel