nieuws

Popal fietsen opent distributiecentrum in Drunen

Retailing 2890

Het Utrechtse familiebedrijf Popal gaat verhuizen naar een groot distributiecentrum in Drunen. Popal bestaat sinds 1999 en wordt de laatste jaren gerund door de zoons van de oprichter. Het bedrijf groeide de afgelopen jaren zo hard dat uitbreiding echt nodig was, aldus Daniël Popal: “We zijn uit ons jasje gegroeid en dat merken we. We lopen tegen de grenzen van onze bedrijfsprocessen aan.”

Popal fietsen opent distributiecentrum in Drunen
De totale oppervlakte van het pand is zo'n 8 voetbalvelden groot. Foto Popal

Popal fietsen worden verkocht via de vakhandel in Nederland, Engeland en Denemarken. Het assortiment is ruim van kinderfietsen, bakfietsen, loopfietsen tot elektrische fietsen en mountainbikes. Daniël Popal: “Om te kunnen opschalen en tegelijkertijd het karakter van ons familiebedrijf te behouden, moesten we belangrijke veranderingen in gang zetten.”

Logistieke processen

Met de verhuizing krijgt het fietsenmerk de kans om de logistieke processen flink te verbeteren. “Met meer dan 500 dealers verspreid over het land moeten fietsen snel en zorgvuldig geleverd kunnen worden. Ook voor de export naar de rest van Europa was een praktischer locatie nodig”, geeft Popal aan. Het ruime pand in Drunen biedt ruimte aan opslag-, kantoor- en distributieruimte en ligt langs de uitvalswegen. “De totale oppervlakte van het pand is gelijk aan zo’n 8 voetbalvelden. We hebben alle mogelijkheden om hier te gaan professionaliseren en pionieren.”

Huisshow in 2018

Begin november begint de verhuizing, en zal waarschijnlijk tot januari duren: “Dat is een logistieke operatie op zich”, zegt Daniël. “Maar we kijken er wel naar uit. We zijn ruim anderhalf jaar achter de schermen bezig geweest om de perfecte locatie te vinden. Nu staan we ook te popelen om te gaan. In 2018 zijn we van plan om een huisshow voor onze dealers te houden. In het pand komt een showroom van zo’n 500 m2 waar we een deel van onze collectie tentoon gaan stellen.”

Nieuwe dealers

Volgens Daniël Popal is het merk goed vertegenwoordigd door het hele land, maar in het noorden van het land zouden er nog wel wat dealers bij kunnen: “Ons doel is om klanten maximaal 15 minuten in de auto te laten rijden, voordat ze bij een Popal dealer zijn. In het noorden lukt dat nog niet helemaal. We zijn er klaar voor om verder te groeien, onze after sales is op orde en ook qua logistiek kunnen we het aan.”

Groei in noorden van het land

Popal krijgt regelmatig aanvragen van retailers of ze dealer kunnen worden: “Daarvan wordt zo’n 30 procent direct geweigerd. Naar de rest gaat een vertegenwoordiger op bezoek om te kijken of de winkel bij ons merk past. We kiezen onze dealers zeer zorgvuldig uit.” Popal werkt niet met jaarafspraken: “Wij zijn voorraadhoudend, we hebben alleen een minimum eerste bestelafname van 10 fietsen. We merken dat dealers graag met ons werken omdat we het ze niet te moeilijk maken. Ons gezamenlijke doel is om gewoon fietsen te verkopen met een goede prijs-/kwaliteitsverhouding.”

Reageer op dit artikel