nieuws

Met plezier blijven werken tot je 67e

Retailing

We moeten met zijn allen steeds langer doorwerken, ook in de tweewielerbranche. Hoe hou je plezier en uitdaging in het werk, bijvoorbeeld als fietsmonteur, of als ondernemer? Denk je daar hulp bij te kunnen gebruiken, dan is het goed om te weten dat er loopbaanchoaches zijn. Je leest hier alles over in de gratis whitepaper van OOMT: ‘Zó krijgt jouw loopbaan nieuwe impulsen’.

Met plezier blijven werken tot je 67e
Wil je weten wat loopbaanchoaches voor jou kunnen doen? Lees de gratis whitepaper ‘Zó krijgt jouw loopbaan nieuwe kansen’.

Vorig jaar is het loopbaancoachingsproject van OOMT van start gegaan, met als doel om zowel medewerkers als werkgevers zicht te geven op hun mogelijkheden en te helpen bij hun talentontwikkeling. Het is een gezamenlijk initiatief van OOMT in samenwerking met BOVAG, Unie Services, FNV Metaal en CNV Vakmensen.

Putten uit kennis en ervaring

De coaches helpen medewerkers om met plezier en uitdaging te blijven werken tot hun 67e, door zichzelf te ontwikkelen op hun vakgebied, bijvoorbeeld techniek, werkplaatsmanagent of sales. Maar ook door andere zaken te veranderen, bijvoorbeeld de samenwerking in het team, onderlinge communicatie of bij iets wat het werk leuker of interessanter maakt.

Gastheerschap, bedrijfsovername, en meer

De onderwerpen die in de gratis whitepaper aan bod komen, zijn direct afkomstig uit de dagelijkse praktijk in de tweewielerwinkel. Met 5 praktijkvoorbeelden laat OOMT zien wat een loopbaancoach voor jou kan betekenen. Wil je je technische kennis vergroten? Een betere gastheer worden? Heb je een bedrijf overgenomen? Wil je je laten omscholen, bijvoorbeeld naar docent? Bedrijfsleider worden? Met deze voorbeelden wordt het duidelijk of een loopbaancoach ook iets voor jou kan betekenen.

Met plezier blijven werken

Loopbaanontwikkeling is heel erg persoonlijk. Het advies moet dus altijd maatwerk zijn. In de whitepaper  van OOMT ‘Zó krijgt jouw loopbaan nieuwe impulsen’ lees je hoe een loopbaancoach die persoonlijke hulp kan bieden. OOMT vertelt hierin hoe het loopbaancoachingsproject medewerkers en werkgevers ondersteunt bij vragen in teamverband of individueel. Hoe kun je je talent ontdekken en beter inzetten?,  zijn er eventueel andere zaken die moeten veranderen, zoals samenwerking in het team, onderlinge communicatie? Welke aspecten kunnen het werk leuker maken?

Specifieke branchekennis bij de coaches

Specifieke kennis van de mobiliteitsbranche maakt deze coaches bijzonder. Zij weten wat er leeft in de branche en welke functies, opleidingen of mogelijkheden er zijn. Er hoeft echt geen ingewikkelde carrièreproblematiek te zijn om een coach in te schakelen. Laat je overtuigen door de whitepaper van OOMT ‘Zó krijgt jouw loopbaan nieuwe impulsen’.

Reageer op dit artikel