nieuws

Dure fietsen gestolen bij fietsspecialist in Nederweert

Retailing 5125

Dure fietsen gestolen bij fietsspecialist in Nederweert
Bij fietsspecialist Bakker Racing Products in Nederweert zijn 50 kostbare racefietsen en mountainbikes gestolen. Foto's Bakker Racing Products

De Limburger meldt dat dieven bij fietsspecialist Bakker Racing Products in Nederweert vijftig kostbare racefietsen en mountainbikes hebben gestolen. Het is de zoveelste melding van een inbraak in een fietsenwinkel waarbij dure fietsen worden buitgemaakt.

Begin deze maand berichtten we op tweewieler.nl over een inbraak in Uden. Hiermee leek de trend te veranderen dat vooral race- en MTB-specialisten met dure merken de dupe zijn van inbraak. Maar deze laatste diefstal in Nederweert past helaas weer helemaal in deze trend.

Compleet leeggeplunderd

De website van De Limburger meldt: ‘De inbraak vond plaats in de nacht van woensdag op donderdag. De winkel aan de Magnesiumstraat was na een grondige verbouwing pas enkele dagen open en is compleet leeggeplunderd. Eigenaar Erwin Bakker schat de schade op ruim € 200.000,-. Ondanks dat hij verzekerd is, zit hij met een strop van zeker € 10.000,- vanwege zijn eigen risico.

Muurvast

Volgens de gedupeerde ondernemer zijn de dieven op een zeer professionele manier te werk gegaan. “Sommige fietsen zaten met de pedalen muurvast verankerd aan ijzeren voetstukken. Die hebben ze met behulp van slijpschijven losgekregen. De zaak is echt compleet leeggeplunderd. Gelet op het grote aantal gestolen fietsen moeten de inbrekers een behoorlijk vervoermiddel bij zich hebben gehad.”

Meerdere inbraken

De dieven wisten volgens Bakker precies waarvoor ze kwamen. “Ze hebben vooral oog gehad voor racefietsen van het merk Wilier. Die kosten meer dan € 10.000,- per stuk. Dezelfde fietsen zijn onlangs ook bij drie collega’s in Brabant gestolen”, zegt Bakker. Dat versterkt volgens hem het vermoeden dat de inbrekers in opdracht hebben gehandeld. “Ik denk dat er een bende actief is die precies weet waar ze toe moeten slaan.”

Geen camera’s

Extra wrang is dat de pas geopende fietsenwinkel nog niet met camerabewaking was uitgerust. Bakker: “We waren juist bezig om extra veiligheidsmaatregelen te treffen, zoals het aanbrengen van camera’s en extra verlichting in de zaak.” De eigenaar heeft bij de politie aangifte van de diefstal gedaan.’

Deze tekst is grotendeels overgenomen van De Limburger, auteur Rik van Hulst.

Foto's

Reageer op dit artikel