nieuws

27 fietsen gestolen bij fietswinkel Uden

Retailing 2519

27 fietsen gestolen bij fietswinkel Uden
De diefstal vond vannacht om 3.00 uur plaats. Foto Fietsspeciaalzaak Mart en Wilma Verstegen

Helaas is er vannacht weer ingebroken bij een fietsenwinkel. Bij Fietsspeciaalzaak Mart en Wilma Verstegen in Uden zijn 27 fietsen gestolen van het merk Wilier, Merida en Giant. Opmerkelijk is dat het de dieven dit keer blijkbaar niet alleen ging om dure racefietsen maar ook om modellen rond 500 euro.

Tot nu toe waren vooral race- en mtb-specialisten met dure merken als Specialized de dupe. Nu lijkt het dievengilde vooral te gaan voor de massa. Het duurste model dat bij de fietswinkel in Uden werd gestolen, lag rond € 6.300,-, de rest lag daaronder qua prijs tot een model van € 500,-.

Inbraak via zij-ingang fietswinkel Uden 

Volgens mede-eigenaar Sven Willems werd bij de inbraak de zij-ingang, Loopkantstraat 23b, met grof geweld geforceerd: “Daarna gingen ze rechtstreeks naar de race- en mtb-hoek. Ze wisten dus precies waar ze naar toe moesten. In drie tot vier minuten hebben ze 27 fietsen meegenomen.” Het is zeer waarschijnlijk dat de inbrekers een grote bus of vrachtwagen tot hun beschikking hadden.

Geen amateurs

De politie geeft aan dat het hier om een georganiseerde bende moet gaan. Door de snelheid van de diefstal is wel duidelijk dat hier geen amateurs bezig zijn geweest. Op de Facebook-pagina van Fietsspeciaalzaak Mart en Wilma Verstegen zijn foto’s te zien van de gestolen fietsen. Mocht u deze fietsen tegenkomen, neemt u dan contact op met Sven Willems.

Reageer op dit artikel