nieuws

Maarten Akkers nieuwe voorzitter BOVAG Fietsbedrijven

Retailing 1532

Maarten Akkers nieuwe voorzitter BOVAG Fietsbedrijven
Maarten Akkers, voorzitter BOVAG Fietsbedrijven: ‘We hebben niet zorgvuldig met onze juristen naar de inhoud kunnen kijken. Ik vind het jammer dat Accell het op deze manier aanpakt, dat is niet in het belang van de relatie met de dealers’. Foto Fotostudio 7

Maarten Akkers (51) is tijdens een algemene ledenvergadering op 16 oktober gekozen tot voorzitter van BOVAG Fietsbedrijven. Hij volgt daarmee Rob van Oosterhout op, die tijdens het jaarcongres in februari officieel is afgetreden.

Maarten Akkers is bekend met BOVAG als gevolg van zijn jarenlange lidmaatschap van de afdeling en zijn ervaring als fietsondernemer. Daarnaast is hij de afgelopen jaren actief geweest als adviseur van ondernemers, het internationale Velo-City congres en is hij betrokken bij Stichting BikeWerk. “Reden dat het even geduurd heeft, is omdat het tijd kostte een goede voorzitter te vinden. We zochten naar iemand met de juiste capaciteiten en die naast zijn bedrijf ook de tijd kan vrijmaken voor het bestuur”, aldus branchemanager BOVAG Fietsbedrijven Marjolein Ruijgrok.

Unaniem voorgedragen

Maarten Akkers is unaniem door de selectiecommissie voorgedragen als kandidaat-voorzitter. Doorslaggevend voor deze voordracht was de kennis van en passie voor het fietsbedrijf die Akkers aan de dag legt. Hij is volgens de commissie van nature een verbinder met een groot netwerk binnen de branche. Naar idee van de selectiecommissie staat hij dicht bij de leden en de bestuursleden.

Lees ook
BOVAG Fietsbedrijven zoekt nieuwe voorzitter

Verbinding dealers en fabrikanten

De selectiecommissie denkt dat Maarten in staat is om met het afdelingsbestuur de sector fietsbedrijven de komende jaren vooruit te helpen, door fietsdealers onderling te verbinden en hen te verbinden met de fabrikanten. Maarten Akkers vertelde de selectiecommissie dat hij “ervoor wil zorgen dat mensen, retailers en fabrikanten gaan samenwerken om de veranderingen het hoofd te bieden.”

Benoeming voor eerste periode

Tijdens de ALV hebben de aanwezigen ingestemd met de benoeming van Maarten Akkers voor een eerste periode van vier jaar. Hij zal zijn voorzitterschap combineren met advieswerkzaamheden en zal als adviseur en minderheidsaandeelhouder betrokken zijn bij het Freebike-project.

Extra bestuurslid BOVAG gekozen

Tijdens de vergadering is Arthur Wijtman benoemd tot nieuw bestuurslid. Wijtman is eigenaar van Bike Totaal Wijtman en de derde generatie die gepassioneerd in het familiebedrijf werkzaam is. Het bedrijf heeft inmiddels drie vestigingen in Delft, Vlaardingen en Wateringen.

Foto's

Reageer op dit artikel