nieuws

Fietsenwinkel.nl mag Stella niet verkopen

Retailing 6221

Stella geeft een reactie op het bericht ‘Fietsenwinkel.nl verkoopt nu ook Stella’. Hieruit blijkt dat Fietsenwinkel.nl onrechtmatig Stella-fietsen verkoopt en dat het zich ten onrechte uitgeeft voor Stella-dealer.

Fietsenwinkel.nl mag Stella niet verkopen
Stella stelt dat Fietsenwinkel.nl onrechtmatig Stella-fietsen verkoopt en dat het zich ten onrechte uitgeeft voor Stella-dealer.

Wilco van de Kamp van Stella Fietsen BV: ‘Wij hebben al meerdere keren aan ‘fietsenwinkel.nl’ gevraagd om te stoppen met de verkoop van Stella e-bikes, maar dit weigeren zij. Daarom waarschuwen wij consumenten voor tussenhandelaren die profiteren van de bekendheid van Stella en ons merk fietsen voor veel te veel geld aanbieden.’

Verkoop uitsluitend rechtstreeks aan consument

‘Onze fabriek in Nunspeet levert fietsen uitsluitend rechtstreeks aan de consument. Hierdoor gaat er geen geld naar tussenschakels, zoals een fietsenwinkel. Het zorgt ervoor dat wij elektrische fietsen voor een concurrerende prijs kunnen verkopen. Daarbij komt dat wij vrijwel altijd aantrekkelijke kortingen en aanbiedingen hebben ten opzichte van de toch al gunstige catalogusprijs, bijvoorbeeld voor snelle beslissers.’

Geen Stella-dealer

‘Stella’s voorraadmodellen hebben een levertijd van slechts 5 dagen (en niet minimaal 4 weken, zoals bij fietsenwinkel.nl). Die site ziet er misschien professioneel uit, maar eigenlijk wordt de consument hier gewoon benadeeld. Fietsenwinkel.nl geeft zich namelijk ten onrechte uit voor Stella-dealer. Intussen vragen ze 70% meer, en bieden ze geen fabrieksgarantie.’

Fietsenwinkel.nl vraagt hogere prijs voor Stella-fietsen

‘Een voorbeeld (zie beeld): op onze website stellafietsen.nl (links) kun je de Stella Allegra kopen voor 999 euro. Precies dezelfde e-bike (maar dan zonder fabrieksgarantie) kost op fietsenwinkel.nl 1.699,- (rechts).’

Vergelijking Stella Allegra bij Stella (links) en Fietsenwinkel.nl (rechts).

Stella communiceert wel prijzen op haar website

‘Dat wij geen prijzen op onze website communiceren is niet waar, zie https://www.stellafietsen.nl/webshop-elektrische-fietsen/ En dat je alleen via verkopers aan de deur de prijzen te weten komt, is ook onzin. Al onze prijzen staan in de Stella brochure, die wij vrijblijvend opsturen aan iedereen die erom vraagt. De meeste Stella’s worden dan ook verkocht nadat de klant deze brochure heeft gelezen en een vrijblijvende proefrit heeft gemaakt bij één van de 18 testcenters in het hele land. Zo krijgen consumenten de voorlichting van een vakman, kunnen ze rustig hun keuze maken en weten ze zeker dat ze een gloednieuwe Stella krijgen, met een garantie tot maar liefst 5 jaar. Onze klanten geven Stella via het onafhankelijke klanttevredenheidsinstituut KiYoh een 8,8 (oktober 2017) en daar zijn we trots op.’

Stella als lokkertje op Fietsenwinkel.nl?

‘Overigens kan het zo zijn dat onze fietsen alleen maar als ‘lokkertjes’ fungeren: mensen die besluiten via Fietsenwinkel.nl een Stella te kopen, worden in zo’n geval door deze tussenhandelaar overgehaald om een ander merk te kopen, misschien zelfs met de mededeling dat de Stella van hun keuze ‘tijdelijk niet leverbaar’ is. Dit zouden wij oneerlijke handelspraktijken vinden,’ aldus Wilco van de Kamp.

Reactie Fietsenwinkel.nl

In een reactie zegt Fietsenwinkel.nl: ‘We doen ons niet voor als Stella dealer. Iedere Stella die op de website staat kunnen wij leveren.’ Stella zegt geen fietsen aan Fietsenwinkel.nl te hebben geleverd, Fietsenwinkel.nl zegt ze wel te hebben. De vraag blijft hoe dat kan.

Reageer op dit artikel