nieuws

Fietsenwinkel.nl genomineerd voor business intelligence award

Retailing 1388

Fietsenwinkel.nl genomineerd voor business intelligence award
Jury BI awards: ‘Fietsenwinkel.nl laat zien hoe je door een heel sterke focus op data en online disruptie kunt veroorzaken in een bestaande branche.’ Foto/beeld Shutterstock

Fietsenwinkel.nl (International Bike Group IBG) is samen met ProRail en het Kadaster finalist voor de Dutch BI & Data Science Award. De jury van de BI awards waardeert de ontwrichtende werking van IBG’s business model: ‘Fietsenwinkel.nl laat zien hoe je door een heel sterke focus op data en online disruptie kunt veroorzaken in een bestaande branche.’

Wat is disruptie eigenlijk? Strikt genomen is de definitie van disruptie ontwrichting of uiteenscheuring. De term wint aan populariteit omdat veel nieuwe opkomende bedrijven en technologieen hele markten ontwrichten, of bestaande, grote organisaties ten val brengen. Disruptie staat dus ook synoniem voor het ontwrichten van bestaande business. (Meer marketing- en retailtermen leggen we uit in de Tweewieler Vraagbaak)

Jury over Fietsenwinkel.nl

De jury vindt dat het tot de verbeelding spreekt hoe een jong team door intelligent gebruik van data een klassieke bedrijfstak verandert. International Bike Group laat met Fietsenwinkel.nl zien hoe je door een heel sterke focus op data en online disruptie kunt veroorzaken in een bestaande branche en heel snel kunt groeien. Alle processen zijn in kaart gebracht en worden gemonitord met Business Intelligence (BI). Er is een overzichtelijk aantal scherpzinnige KPI’s geformuleerd die aangeven of de business goed draait. KPI’s die via feedback mechanismen ook automatisch stuurbeslissingen genereren of voorstellen.

Pitch

De jury van de Dutch BI & Data Science Award koos de 3 finalisten na een pitchronde waar zes geselecteerde organisaties zich mochten presenteren. Tijdens het congres ‘Intelligence at the speed of Business’ op 7 december in Nieuwegein zullen de finalisten proberen het publiek en vooral de jury te overtuigen dat ze recht hebben op de BI & Data Science Award 2017.

Tiende editie

De Dutch BI & Data Science Award wordt al sinds 2004 uitgereikt. Dit is de tiende editie. Eerdere winnaars waren onder meer KPN Mobiel (2005), Ahold (2008), Diakonessenhuis (2009), Coolblue (2012), Brandweer Amsterdam-Amstelland (2013)en Veiligheidsregio NHN (2015). De prijs is bedoeld als een erkenning voor organisaties die hun informatiehuishouding op een zeer innovatieve, slimme en opvallende manier hebben ingericht. De winnaar mag zich de ‘Slimste organisatie van Nederland’ noemen.

Bronnen: Dutch BI & Data Science Award en ManagementImpact.nl

Reageer op dit artikel