nieuws

Dynamo Retail Group neemt Fietscity over

Retailing 3169

Dynamo Retail Group neemt Fietscity over
Mei dit jaar opende de Fietscity-formule een 12e winkel in Stadskanaal en in 2016 lanceerde Fietscity een concept voor mobiele fietsenmakers. Foto Fietscity

Dynamo Retail Groep neemt per 1 oktober franchiseformule Fietscity over. De in Enschede gevestigde formule exploiteert op dit ogenblik 11 vestigingen met name in het oosten van het land. Maarten de Vos, algemeen directeur Dynamo Retail Group, toont zich gelukkig met de overname. ‘De Fietscity ondernemers passen uitstekend bij onze organisatie. Ze zijn gewend te denken en te werken vanuit een formule’.

Fietscity is ontstaan uit een samenwerkingsverband van Twentse fietsretailers en is de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot een volwaardige formule die vooral op logistiek en administratief gebied veel toegevoegde waarde biedt aan haar ondernemers. Het aangepaste distributiemodel van veel key-leveranciers heeft de groei van de formule vertraagd terwijl Dynamo retail Group zich sterk heeft ontwikkeld op het gebied van distributie. Mei dit jaar opende de Fietscity-formule nog een 12e winkel in StadskanaalIn 2016 lanceerde Fietscity een concept voor mobiele fietsenmakers.

Beter toekomstperspectief

Wim Landewé, eigenaar van Fietscity, zegt daarover: “Met de introductie van Category Management heeft DRG ons rechts ingehaald en biedt onze ondernemers daarmee een beter toekomstperspectief.” Zelf blijft hij met gemengde gevoelens achter. “We zijn oprecht blij onze franchisenemers een gezonde toekomst te kunnen bieden maar evenzo teleurgesteld afscheid te moeten nemen van onze organisatie.”

Reageer op dit artikel