nieuws

Nieuwe opleidingslocatie Tweewieler Academy in Zeeland

Retailing 1936

Nieuwe opleidingslocatie Tweewieler Academy in Zeeland
Het verzorgen van hoogstaande, innovatieve en marktgerichte trainingen voor de fiets-, bromfiets- en motorbranche is de kernactiviteit van de Tweewieler Academy.

Tweewieler Academy start op 11 september 2017 een praktijkgerichte vakopleiding tot Fietstechnicus Niveau 2 in Middelburg. Leerlingen uit de provincie Zeeland die aan de slag willen in de groeiende tweewielerbranche kunnen nu dicht bij huis de opleiding volgen.

Ook medewerkers van alle leeftijden in de branche die hun kennis en vaardigheden op het gebied van fietstechniek willen bijscholen en omzetten naar een Niveau 2 Fietstechnicus diploma, kunnen voortaan terecht in Middelburg. De nieuwe opleidingslocatie is een samenwerking van de Tweewieler Academy met het ROC. Het initiatief voor de opleiding komt van ondernemers uit de provincie.

Banen in tweewielersector groeit

Het aantal banen in de tweewielerbranche is de afgelopen tien jaar gegroeid van 7.000 naar ruim 8.500. Op dit moment is er een tekort aan goed geschoold technisch personeel. De steeds complexer wordende techniek van tweewielers, waaronder de elektronica van e-bikes en de nieuwste schakelsystemen, vraagt om een degelijke basiskennis. Op dit moment zouden leerlingen en medewerkers uit Zeeland voor opleiding of bijscholing naar Rotterdam of Den Bosch moeten uitwijken. De nieuwe, praktijkgerichte bedrijfsschool in Middelburg maakt de reisafstand een stuk korter en maakt het volgen van de opleiding tot fietstechnicus daardoor nog interessanter.

Praktijk

De nieuwe opleiding Fietstechnicus Niveau 2 is sterk praktijkgericht. De lesruimte is ingericht volgens de laatste normen en met de recentste technieken uit de tweewielerwerkplaats. Daarnaast kent de opleiding een extra keuzedeel voor e-bikes. De lessen worden gegeven door Mike Jansen, een zeer ervaren technisch trainer van de Tweewieler Academy.

Voor AVO-vakken naar ROC

Voor de AVO-vakken zoals rekenen, is een samenwerking aangegaan met het ROC. Daarnaast staat de opleiding in contact met werkgevers en het UWV en heeft zicht op de openstaande vacatures. Potentieel geschikte kandidaten kunnen worden voorgesteld aan werkgevers zodat ze kunnen gaan deelnemen aan de opleiding. Wanneer de opleiding op Niveau 2 een succes blijkt, volgt mogelijk uitbreiding met een opleiding op Niveau 3.

Start per 11 september 2017

De opleiding Fietstechnicus Niveau 2 van de Tweewieler Academy start op 11 september 2017. De opleiding is gehuisvest bij de Cycle Hub aan de Stadsambachtsweg 6 in Middelburg. De eerste twaalf aanmeldingen voor het schooljaar 2017-2018 zijn ontvangen. De leeftijden van de deelnemers variëren van 16 tot 55 jaar.

Nog enkele plaatsen beschikbaar

Er zijn nog enkele opleidingsplaatsen beschikbaar. Voor meer informatie of om aan te melden kunt u contact opnemen met Yvo van Rotterdam van de Tweewieler Academy, (030) 608 79 31 / y.vanrotterdam@innovam.nl

Reageer op dit artikel