nieuws

Verzekering e-bike stijgt, smart e-bike blijft laag

Retailing 806

De premies voor het verzekeren van een e-bike zijn in 2016 fors gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite besteproduct.nl. De stijging kan oplopen tot 87% en ook de verschillen in premie op basis van de woonplaats zijn toegenomen. Gps-connected e-bikes ontlopen deze stijging dankzij een speciale smart e-bike verzekering.

Verzekering e-bike stijgt, smart e-bike blijft laag
De nieuwe generatie ‘slimme’ e-bikes, zoals de Sparta M8i, kent tal van veiligheidsmaatregelen. Foto Tycho's Eye Photography

Assurantie Magazine meldt dat met name in middelgrote steden als Utrecht, Arnhem, Groningen en Maastricht het verzekeren van een e-bike fors duurder is geworden, zo blijkt uit de prijsopgave die ENRA aan besteproduct.nl verstrekte. Voor een e-bike van € 2.500 betaalde je in Groningen vorig jaar nog € 306 per jaar (3-jarige Casco Plus verzekering). Nu is dat € 499, een stijging van 62%. De iets minder complete Basis+Diefstal-verzekering is in Groningen en Arnhem zelfs 87% duurder dan in 2016. Toen koste deze verzekering nog € 226, nu is dat € 423.

Smart bikes Sparta en Batavus lagere premie

De nieuwe generatie ‘slimme’ e-bikes, zoals de Sparta M8i, kent tal van veiligheidsmaatregelen. Desondanks is diefstal nooit volledig te voorkomen. Accell Nederland heeft daarom samen met ENRA een speciale smart e-bike verzekering ontwikkeld. Een verzekering die maximaal profiteert van de lagere diefstalkans en de consument laat meeprofiteren van de lage premie.

Kostenvoordeel

Marco Kalden, brand manager Batavus en Sparta: “Het kostenvoordeel van de smart ebike verzekering kan dusdanig hoog oplopen dat het connectivity-abonnement min of meer gratis is. De totale kosten van een verzekerde smart e-bike inclusief connectivity abonnement komen in veel gevallen lager uit dan een ‘gewone’ verzekerde ebike.”

Aantrekkelijke premie

De premie voor de ENRA smart e-bike verzekering voor diefstal bedraagt € 3,- per maand (incl. assurantiebelasting). De premie voor de diefstal met cascoverzekering bedraagt slechts € 6,- per maand (incl. assurantiebelasting). Dat geldt voor heel 2017. De premie is regio-onafhankelijk. Het premievoordeel is in de gebieden met een verhoogd diefstalrisico daarom het hoogste.

Reageer op dit artikel