nieuws

Verzekering e-bike stijgt, smart e-bike blijft laag

Retailing 820

Verzekering e-bike stijgt, smart e-bike blijft laag
De nieuwe generatie ‘slimme’ e-bikes, zoals de Sparta M8i, kent tal van veiligheidsmaatregelen. Foto Tycho's Eye Photography

De premies voor het verzekeren van een e-bike zijn in 2016 fors gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite besteproduct.nl. De stijging kan oplopen tot 87% en ook de verschillen in premie op basis van de woonplaats zijn toegenomen. Gps-connected e-bikes ontlopen deze stijging dankzij een speciale smart e-bike verzekering.

Assurantie Magazine meldt dat met name in middelgrote steden als Utrecht, Arnhem, Groningen en Maastricht het verzekeren van een e-bike fors duurder is geworden, zo blijkt uit de prijsopgave die ENRA aan besteproduct.nl verstrekte. Voor een e-bike van € 2.500 betaalde je in Groningen vorig jaar nog € 306 per jaar (3-jarige Casco Plus verzekering). Nu is dat € 499, een stijging van 62%. De iets minder complete Basis+Diefstal-verzekering is in Groningen en Arnhem zelfs 87% duurder dan in 2016. Toen koste deze verzekering nog € 226, nu is dat € 423.

Smart bikes Sparta en Batavus lagere premie

De nieuwe generatie ‘slimme’ e-bikes, zoals de Sparta M8i, kent tal van veiligheidsmaatregelen. Desondanks is diefstal nooit volledig te voorkomen. Accell Nederland heeft daarom samen met ENRA een speciale smart e-bike verzekering ontwikkeld. Een verzekering die maximaal profiteert van de lagere diefstalkans en de consument laat meeprofiteren van de lage premie.

Kostenvoordeel

Marco Kalden, brand manager Batavus en Sparta: “Het kostenvoordeel van de smart ebike verzekering kan dusdanig hoog oplopen dat het connectivity-abonnement min of meer gratis is. De totale kosten van een verzekerde smart e-bike inclusief connectivity abonnement komen in veel gevallen lager uit dan een ‘gewone’ verzekerde ebike.”

Aantrekkelijke premie

De premie voor de ENRA smart e-bike verzekering voor diefstal bedraagt € 3,- per maand (incl. assurantiebelasting). De premie voor de diefstal met cascoverzekering bedraagt slechts € 6,- per maand (incl. assurantiebelasting). Dat geldt voor heel 2017. De premie is regio-onafhankelijk. Het premievoordeel is in de gebieden met een verhoogd diefstalrisico daarom het hoogste.

Reageer op dit artikel