nieuws

SunRace MTB voorderailleur

Retailing 646

SunRace MTB voorderailleur
Dit nieuwe model voorderailleur van SunRace is handig om op voorraad te houden, want deze past prima op veel MTB’s die nu op de markt zijn. Foto David Thorig

Waarschijnlijk heeft het aantal verschillende voorderailleurs nu wel zijn hoogtepunt bereikt. De juiste modellen op voorraad houden of bestellen is met al die kleine onderlinge verschillen een moeilijke klus geworden. SunRace heeft voor moderne MTB-aandrijvingen een model in het programma dat op veel fietsen past.

De komst van de aandrijvingen met een enkel blad voor is wat dat betreft ook een verademing. Aandrijvingen die nog wel met een voorderailleur komen hebben tegenwoordig meestal 2 relatief kleine voorbladen. De Sunrace FDMS66 is bedoeld voor crankstellen met een buitenblad tot 38 tanden.

Zeer compacte kooi voorderailleur

Door de zeer compacte kooi is er maximale ruimte voor de achtervork, en achterband. SunRace reduceert het aantal uitvoeringen door de FDMS66 te leveren met 2 vulstukjes zodat je de 34,9mm klemband terug kan brengen naar 31,8mm en 28,6mm.

Plaatsing Top Swing voorderailleur niet laag

De plaatsing van de klemband van dit Top Swing type voorderailleur is niet heel laag in gezet. SunRace heeft er goed rekening mee gehouden dat bij de kleinste buitenbladen de positie van de klemband in de problemen kan komen op het punt waar de zitbuis en onder buis samen komen. Bij het aansluiten van de kabel kan er bij dit model ook niks misgaan, want deze is dual pull.

Reageer op dit artikel