nieuws

ANWB zet fietsenwinkels op de ‘kaart’

Retailing 1068

ANWB zet fietsenwinkels op de ‘kaart’
The Bike Guru in IJmuiden heeft zich aangesloten bij ANWB Gastvrij en Fietscheck. Foto Fotoburo Dijkstra

Onder de ruim 4 miljoen ANWB-leden zijn 2,5 miljoen recreatieve fietsers. Voor al deze leden heeft de ANWB de Fietspas ontwikkeld. Hiermee hebben zij toegang tot allerlei diensten, speciaal voor de fietser. Om deze diensten nog verder uit te breiden, werkt ANWB samen met fietsenwinkels.

Joris Smink, ANWB: “Bij de Fietspas bieden we een speciale Fietscheck aan. Inmiddels zitten we in de actiemaand met extra voordelen voor leden bij aangesloten fietsenwinkels. De interesse is groot, zo blijkt uit het online verkeer van richting de 20.000 unieke bezoekers binnen een week. Steeds meer van deze bezoekers stellen ons (online) de vraag wanneer de fietsenwinkel bij hen in de buurt mee gaat doen.”

Fietsenwinkels aansluiten bij ANWB Fietspas

Na oriënterende gesprekken met fietsspeciaalzaken, fietsreparateurs en grote ketens om het concept nog verder aan te scherpen, is het eind 2016 uitgerold. Eind 2016 waren er zo’n 200 fietsenwinkels aangesloten. Smink: “We willen uiteindelijk toe naar 400 aangesloten winkels, zodat de consument in iedere regio terechtkan. Het criterium om je aan te kunnen sluiten als fietsenwinkel is dat je aantoonbaar relevant bent in jouw marktgebied en al werkt of wil gaan werken met ANWB Fietsverzekeringen. Aansluiten betekent ook voldoen aan de voorwaarden van het ANWB Gastvrij-netwerk.’’

Fietsenwinkels krijgen:

  • Zichtbaarheid voor houders van de Fietspas als punt waar zij terecht kunnen voor de ANWB Fietscheck.
  • Onderdeel zijn van het ANWB Gastvrij-netwerk.
  • ANWB-jaarvignet op de ruit als (h)erkenning.
  • Locatieaanduiding op de online knooppuntenplanner van ANWB.
  • Eigen profielpagina op anwb/fietsen met adresgegevens en bedrijfsinformatie.
  • Vermelding bij fietsroutes in ANWB-gidsen en op -kaarten.
  • Meeliften op landelijke media-aandacht voor het Gastvrij-netwerk en fietsen in het algemeen.
  • Doorverwijzing van de ANWB Alarmcentrale aan fietsers met pech in de buurt.

Meer informatie: anwb.nl/fietsen/fietscheck/ondernemers.

 

Reageer op dit artikel