nieuws

Extra verkoopkansen met ANWB fietsverzekeringen

Retailing 1048

Extra verkoopkansen met ANWB fietsverzekeringen
Elk jaar zoeken meer dan 250.000 ANWB-leden een nieuwe fiets. Op de vergelijkingspagina’s op ANWB.nl verwijst de Dealer Locator naar een aangesloten rijwielhandel voor een testrit of meer informatie.

Met meer dan vier miljoen leden is ANWB de grootste vereniging van Nederland. Dat maakt ANWB dé ideale samenwerkingspartner voor retailers om meer mensen in de winkel te krijgen en de conversie te verhogen. Neem bijvoorbeeld de ANWB fietsverzekeringen.

Rijwielhandelaren die samenwerken met de ANWB profiteren van extra aanloop in de winkel. Bijvoorbeeld via Fiets Select, de fietsvergelijker van de ANWB. Joris Smink, salesmanager bij  ANWB Verzekeringen, vertelt: “Elk jaar zoeken meer dan 250.000 ANWB-leden een nieuwe fiets. Vaak begint deze zoektocht op onze test- en vergelijkingspagina’s op ANWB.nl. Zodra het juiste model gevonden is, verwijst de Dealer Locator op de website mensen naar een aangesloten rijwielhandel voor een testrit of meer informatie. Zo zorgen we voor meer klanten in de winkel. Win-win voor iedereen.”
Een actie die ook voor extra aanloop bij fietsenwinkels zorgt, is de Lichtbrigade. Deze verlichtingscheck, bedoeld om de verkeersveiligheid te vergroten, wordt jaarlijks door de ANWB en rijwielhandel georganiseerd.

Profiteer van een sterk merk

Met de keuze tussen een doorlopende, een 3-jarige of 5-jarige fietsverzekering en verschillende betalingsopties is er voor elke klant een geschikt product te vinden. Ook voor e-bikes, racefietsen en mountainbikes zijn verschillende verzekeringen beschikbaar. Consumenten die kiezen voor een ANWB fietsverzekering kunnen rekenen op goede voorwaarden en uitstekende service.

Soepele en professionele ondersteuning

Volgens Joris kunnen rijwielhandelaren die met de ANWB samenwerken niet alleen rekenen op nieuwe klanten, maar ook op professionele ondersteuning bij de schadeafhandeling. “Schades indienen kan online of via de post. Het voordeel van online indienen is dat we het geclaimde bedrag uitbetalen op de dag dat de claim is ingediend. Daarnaast ondersteunen we rijwielhandelaren met campagnes en promotiemateriaal voor in de winkel die ze eenvoudig online kunnen bestellen.”

Gemak staat voorop

Niet alleen bij schadeafhandeling doet de ANWB er alles aan om snelle service te leveren en het aantal administratieve handelingen tot een minimum te beperken. Ook  het afsluiten van de polissen gaat dankzij de koppelingen met alle gangbare kassasystemen eenvoudig, snel en zonder overbodig papierwerk. “We hebben veel geïnvesteerd in het beperken van administratie en papierwerk. En als er vragen of problemen zijn, kunnen retailers altijd terecht op Salesgarant of bij één van onze  accountmanagers. Wij zorgen dat je snel antwoord krijgt.”

Reageer op dit artikel