nieuws

Strijd om titel Beste Leermeester barst los

Retailing 898

Strijd om titel Beste Leermeester barst los
Gorch Foth van Hoogeveen Fietsbeleving Gouda is een van de finalisten. Foto OOMT

De finalisten van de Verkiezing Beste Leermeester 2016/2017 zijn bekend. Vier leermeesters nemen het 6 maart tegen elkaar op in een spannende ‘live’ eindstrijd. Tijdens dit finale-event bestaat het eerste deel uit een rollenspel waarbij een ervaren acteur de leermeesters uitdaagt.

De twee winnaars strijden vervolgens om de titel door samen te werken met hun leerling in een praktische opdracht. Het is voor het eerst dat ook leerlingen betrokken worden bij de verkiezing.

De volgende leermeesters hebben de finale bereikt:

  • Niels Mooij, Roetz-Bikes Amsterdam
  • Rob van der Steen, Audi Centrum Amsterdam
  • Coen van Ojen, Garage Wildenberg Nuenen
  • Gorch Foth, Hoogeveen Fietsbeleving Gouda

Certificaat LeerMaster

Na de eindstrijd maakt de jury de winnaar direct bekend. Naast de titel ‘Beste Leermeester 2016/2017’ krijgt de winnaar ook het certificaat LeerMaster. Iedere leermeester in de mobiliteitsbranche kon zich opgeven voor de Verkiezing. Ruim 100 leermeesters vulden de online kennistoets in. In de eindstrijd worden de vier finalisten aangemoedigd door de top 20 leermeesters die de toets ook maakten. Zij nemen allemaal deel aan een inspirerende middag in de Kartfabrique in Utrecht.

Investeren in talent

Zwanny Naber, voorzitter van OOMT: “Je moet het echt kunnen, leermeester zijn. Je moet de drive hebben, de passie en kunnen inspireren. Het is echt een talent.” Met de verkiezing brengt OOMT het Leermeesterschap extra onder de aandacht en roept bedrijven op te blijven investeren in dit talent. Want goede leermeesters zijn van het grootste belang voor de toekomst van onze branche.

Vakjury

René Lust, Beste Leermeester 2015, neemt plaats in de vakjury. Verder bestaat deze uit vertegenwoordiging van initiatiefnemer OOMT, Innovam en exameninstituut IBKI. Zij beoordelen 6 maart de vier finalisten live op basis van de vereisten uit het assessment LeerMaster.

Reageer op dit artikel