nieuws

Jaarcongres BOVAG Fietsbedrijven 2017

Retailing 648

Jaarcongres BOVAG Fietsbedrijven 2017
In de plenaire sessies van het Jaarcongres BOVAG Fietsbedrijven kregen fietsretailers handvatten om de grip op hun winkel te vergroten. Beeld BOVAG

Het thema van het Jaarcongres BOVAG Fietsbedrijven op maandag 6 februari is: Laat je de wereld jou veranderen of verander jij? Ondernemen in de fietsbranche is niet gemakkelijk. Tijdens het jaarcongres van 2017 neemt BOVAG het voortouw, want de tijd is aangebroken om als branche zelf in actie te komen.


Voorzitter BOVAG Fietsbedrijven Rob van Oosterhout: “Proactief en gezamenlijk aan de bak in plaats van afwachten en lijdzaam toezien dat ons verdienmodel verandert. Staat u ook te popelen om aan de slag te gaan? Wacht dan niet tot morgen en meld u vandaag nog aan! We heten u op 6 februari van harte welkom in de Prodentfabriek in Amersfoort.”

Plenaire workshop

Centraal staat dus zelf aan de bak. Branchemanager Niels Hansen zegt hierover: “Hoe zorgt u er als ondernemer voor dat u ‘in the lead’ blijft? Dat u bepaalt wat er gebeurt en dat plannen niet steeds stranden door de waan van de dag? En niet onbelangrijk: hoe krijgt u uw mensen mee? Speciaal hiervoor bieden we een plenaire workshop aan van Sarah Gagestein die draait om ‘plannen gedaan krijgen’.”

Energieke eindspreker

Van Oosterhout: “Voordat we gaan eten, krijgt u tot slot nog een dosis inspiratie en energie van niemand minder dan Björn Kuipers, scheidsrechter én topondernemer. Björn weet als geen ander hoe het is om te presteren onder druk en hoe om te gaan met tegenslagen. Zijn presentaties geven een bijzondere indruk in de wereld van een topscheidsrechter. Met een boeiend verhaal vol filmpjes en anekdotes legt hij de perfecte link tussen ondernemen en topsport, met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van zijn eigen JUMBO-supermarkt.

Ook aan de bak?

Kom op 6 februari 2017 ook naar het Jaarcongres BOVAG Fietsbedrijven. Locatie: Prodentfabriek in Amersfoort. Om 12:30 uur wordt gestart met lunch. Om 18.00 uur wordt de dag afgesloten met een diner. Hansen: “Door de dag heen is er volop gelegenheid om als fietsretailers onder elkaar te zijn. Zonder sponsors, alleen ENRA.” Het congres is uitsluitend voor leden toegankelijk. Kijk voor meer informatie en om u aan te melden op bovag-events.nl/jaarcongresfiets.

Programma Jaarcongres BOVAG Fietsbedrijven

 • 12:30 uur: Ontvangst met lunch
 • 13:30 uur: Samen aan de bak (Deel I)
  Om de positie van de retail in de keten te versterken en de winstgevendheid van fietsenwinkels te borgen, is een nieuwe manier van samenwerken noodzakelijk. BOVAG heeft de afgelopen maanden (samen met o.a. Dynamo Retail Group en ZEG) de eerste concrete stappen naar verbetering gezet. En op dit moment wordt nog keihard gewerkt aan een gezamenlijk toekomstplan met duidelijke vervolgstappen. Tijdens het eerste deel van het jaarcongres bespreken we met u waarom het belangrijk is dat we als retail niet langer afwachten, maar het voortouw nemen om onze eigen toekomst te bouwen. Hoe ziet de ideale bedrijfskolom eruit? Welke gezamenlijke stappen worden gezet om onze positie in de keten te versterken en gezonde rendementen voor de fietsenwinkels te borgen? Wat is de rol van individuele ondernemers, wat is de rol van de merkdealerverenigingen en wat doet BOVAG?
 • 14.30 uur: Koffietijd
 • 15:15 uur: Workshop ‘Zelf aan de bak’ (Deel II)
  U bent ondernemer en u bruist van de ideeën, daar ligt het zeker niet aan. Maar op de één of andere manier komt het er vaak niet van om die ideeën concreet te maken. Druk, druk, druk… Hoe zorgt u er als ondernemer nou voor dat u ‘in the lead’ blijft? Dat u bepaalt wat er gebeurt en dat plannen niet steeds stranden door de waan van de dag? En niet onbelangrijk: hoe krijgt u uw mensen mee?
  In het tweede deel van het jaarcongres krijgt u een plenaire workshop die draait om ‘plannen gedaan krijgen’. Een expert op dit gebied geeft u handige tips die u als ondernemer helpen om daadwerkelijk die goede ideeën tot uitvoering te brengen. Praktisch, duidelijk en geschikt om de volgende dag al direct toe te passen. Want zeg nou zelf: al zou maar de helft van uw ideeën een succes worden; dan heeft dat al een ongelooflijk effect op uw resultaten. Zelf aan de bak dus!
 • 16:00 uur: Tijd voor wat lekkers
 • 17:00 uur: Inspiratie en goeie energie (Deel III)
  Voordat we gaan eten krijgt u tot slot nog een dosis inspiratie en energie van niemand minder dan Björn Kuipers, scheidsrechter én topondernemer. Björn weet als geen ander hoe het is om te presteren onder druk en hoe om te gaan met tegenslagen. Zijn presentaties geven een bijzondere indruk in de wereld van een topscheidsrechter. Met een boeiend verhaal vol filmpjes en anekdotes legt hij de perfecte link tussen ondernemen en topsport, met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van zijn eigen JUMBO-supermarkt.
 • 18:00 uur: Borrelen en eten Na een dag hard werken is het tijd voor ontspanning. Met een borrel (of wat fris natuurlijk) en een lekker hapje heeft u vanaf nu alle tijd om nog even lekker napraten met uw collega’s uit de branche.
 • 20:00 uur: Einde programma

BOVAG Fietsbedrijven

Reageer op dit artikel