nieuws

Bike Totaal cijfers eind juli procent hoger dan vorig jaar

Retailing 1416

Bike Totaal cijfers eind juli procent hoger dan vorig jaar

De omzet bij de winkels in de Monitorgroep van Bike Totaal blijft afnemen. Lieten de winkels in het eerste kwartaal nog een plus zien van zeven procent ten opzichte van 2015, een maand later (eind april) was dit gedaald tot een plus van vier procent. In de periode tot en met eind juli (week 30) 2016 is de omzet met een plus van ruim één procent maar net hoger dan vorig jaar.

In week 30 maakten 94 winkels deel uit van de Monitorgroep van Bike Totaal. In deze week valt vooral de enorme daling in de verkoop tweedehands fietsen op van min 21,6 procent. Ook de verkoop van nieuwe fietsen daalde met ruim zeven procent. In de periode tot en met week 30 (van 25 t/m 31 juli) steeg de omzet in alle groepen, alleen de verkoop van nieuwe fietsen daalde met 1,1 procent. Het aantal betalende klanten nam in die periode af met bijna twee procent, de gemiddelde besteding per klant nam toe met ruim vier procent.

Bike Totaal Monitorgroep

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.

Reageer op dit artikel