nieuws

Bike Totaal cijfers eerste vier maanden in plus

Retailing 617

Bike Totaal cijfers eerste vier maanden in plus

De winkels in de Monitorgroep van Bike Totaal laten ook in de periode tot en met de eerste week van mei positieve cijfers zien. Totaal steeg de omzet met meer dan vier procent wat komt door een stijging in alle omzetgroepen.

Week 18 was dit jaar wat minder dan vorig jaar, waarschijnlijk omdat Hemelvaartsdag in deze week viel. Maar cumulatief tot en met week 18 (t./m 8 mei 2016) blijven alle omzetgroepen het goed doen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De verkoop nieuwe fietsen steeg met 4,1 procent, verkoop tweedehands fietsen met 3,5 procent, onderdelen & accessoires met 4,1 procent, kleding met 3,5 procent en arbeidsloon werkplaats met 5,8 procent. De totale omzet komt hiermee uit op een plus van 4,2 procent. Het aantal betalende klanten laat in die periode een lichte daling zien (min 1,6 procent), maar de gemiddelde besteding per klant nam toe met 5,3 procent. In week 18 namen 95 filialen deel aan de Bike Totaal Monitorgroep.

Bike Totaal Monitorgroep

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.

Reageer op dit artikel