nieuws

Positieve cijfers in eerste kwartaal 2016 bij Bike Totaal winkels

Retailing 914

Positieve cijfers in eerste kwartaal 2016 bij Bike Totaal winkels

Het eerste kwartaal van 2016 was niet slecht voor de Bike Totaal winkels. In de periode januari tot en met maart behaalden de winkels in de monitorgroep een totale plus van bijna zeven procent. Ten opzichte van vorig jaar was er een stijging in alle omzetgroepen in deze periode. Verkoop nieuwe fietsen scoorde een plus van zes procent en tweedehands fietsen een plus van bijna acht procent.

Door het einde van de bedrijfsfietsen aan het eind van 2014 was het eerste kwartaal in 2015 niet super en sloot toen af met een min van 1 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2014. De plus van 7 procent geeft wel aan dat de verkoop van fietsen geen dalende lijn vertoont. Naast verkoop fietsen laat ook de omzetgroep kleding laat een mooie stijging zien ten opzichte van 2015 met bijna dertien procent. Ook onderdelen en accessoires, met een plus van 7,7 procent, en arbeidsloon werkplaats, met een plus van 8,2 procent dragen bij aan de totale omzetplus. Het aantal betalende klanten nam in het eerste kwartaal 2016 toe met 1,5 procent en de gemiddelde besteding met 3,9 procent ten opzichte van vorig jaar. In week 13 (van 28 maart t/m 3 april) namen 97 filialen deel aan de Bike Totaal Monitorgroep.

Bike Totaal Monitorgroep

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.

Reageer op dit artikel