nieuws

Dynamo Retail Group groeit flink

Retailing 1293

Dynamo Retail Group groeit flink
Voor de Bike Totaal-formule zijn er sinds januari zeven nieuwe ondernemers aangesloten: Bike Totaal Bloemendal in Rijssen is daar een van. Foto Dynamo Retail Group

In het eerste kwartaal van 2016 heeft Dynamo Retail Group een flinke groei gerealiseerd in aangesloten ondernemers. Het ziet hierin een signaal dat ondernemers in de huidige veranderende tijden steeds meer de de noodzaak en voordelen zien van samenwerking. Zeventien ondernemers hebben zich in het eerste kwartaal aangesloten.

Bovendien zijn er alweer vijf contracten getekend voor de komende periode. Veel ondernemers lijken de noodzaak en het voordeel te zien van samenwerken en kiezen daarom voor Dynamo Retail Group. Voor de Bike Totaal-formule zijn er sinds januari zeven nieuwe ondernemers aangesloten: Bike Totaal Bloemendal in Rijssen, Bike Totaal Van der Koog in Strijen, Bike Totaal Koelewijn in Baarn, Bike Totaal Hofstede in Groenlo, Bike Totaal Bas 2Wielers in Lemmer en twee winkels van Bike Totaal Willemsen in respectievelijk De Lier en Den Hoorn. In februari heeft Profile ‘de Fietsspecialist’ Van der Kolk een tweede vestiging geopend in Hoofddorp.

Dynamo Retail Service

Bij Dynamo Retail Service kiest de ondernemer voor een basis van samenwerking. Die brengt voordelen met zich mee zoals goede inkoopprijzen en betrouwbare betalingscondities. Dit levert de ondernemer tools om het rendement snel maar ook duurzaam te verbeteren. In 2016 zijn er al twaalf nieuwe ondernemers die hierin een groot voordeel zien en daarom hebben gekozen voor deze samenwerkingsvorm binnen Dynamo Retail Group: Rienk’s Tweewielercentrum in Tzummarum, Mangnus in Kloosterzande, Van Balveren in Silvolde, Kluijfhout in Koudekerk, Van Schaik in Leerdam, Lucius in Veghel, Van Dijk in Didam, Van der Veen Tweewielers in Balkbrug, De Wilt in Uden, Van Aalsburg in Arkel, Melker in Akersloot en Vonk in Barneveld.

In de loop van 2016

Ook in de verdere loop van het jaar sluiten nieuwe ondernemers zich aan bij Dynamo Retail Group. In mei verwelkomt de serviceorganisatie Bike Totaal Bout in Huizen en in oktober Profile ‘de Fietsspecialist’ Vietsch in Dordrecht. En ook voor 2017 heeft een nieuwe Dynamo Retail Service ondernemer het contract met Dynamo Retail Group al getekend.

Overstap van Dynamo Retail Service naar formule

Tevens is een verschuiving zichtbaar van Dynamo Retail Service leden die de overstap maken naar een van de formules van Dynamo Retail Group. Bij de formules Bike Totaal en Profile ‘de Fietsspecialist’ worden de ondernemers ondersteund op het gebied van marketing met een landelijke website en webshop, instore tv en promotiematerialen. Bike Totaal De Smed, Bike Totaal van de Post en Bike Totaal Woerden hebben de overstap gemaakt naar Bike Totaal. De Profile formule is uitgebreid met Profile ‘de Fietsspecialist’ Leendert Kuiper en Profile ‘de Fietsspecialist’ Jan Dekker.

Dienstverlening uitgebreid

Dynamo Retail Group heeft in het eerste jaar na de fusie al duidelijke synergie-effecten laten zien. Niet alleen door kostenreductie, maar ook door een gezonde groei van aangesloten leden. De organisatie groeide van 754 leden per 1 januari 2015 naar 787 leden (maart 2016). Category management is een USP van Dynamo Retail Group. Begin 2015 startte een pilot met 50 deelnemende winkels, inmiddels werken 267 winkels met het category management systeem. In Tweewieler magazine april leest u een uitgebreid artikel over de volgende stappen die Dynamo  Retail Group zet in zijn dienstverlening voor aangesloten ondernemers.

Reageer op dit artikel