nieuws

Damon Bosman beste in categorie Fietstechnicus

Retailing

Damon Bosman beste in categorie Fietstechnicus
De finalisten (v.l.n.r.): Damon Bosman, Glenn Zuidgeest en Martin Jentink. Foto NieuwsFiets

Bij de finale van de vakwedstrijd Skill Heroes 2016 in Amsterdam RAI is Damon Bosman als winnaar uit de bus gekomen in de categorie Fietstechicus. Bosman zit op het Deltion College en werkt bij Van der Veen Tweewieler in Balkbrug.

Skill Heroes is een vakwedstrijd van allerlei uiteenlopende ambachten, waaronder Mobiliteit en Transport, dat de categorieën Fietstechnicus en Motorfietstechnicus kent. Deze wedstrijden zijn een initiatief van de stichting Skills Netherlands. Sinds 2002 zetten zij zich in ter promotie van het beroepsonderwijs en vakmanschap onder jongeren. In hun doel om jongeren te inspireren staan vakwedstrijden centraal. Deze worden in samenwerking met hun partners georganiseerd op scholen of op beroepenevenementen. Skills Heroes is de vakwedstrijd voor mbo-ers.

Aan elkaar gewaagd

De wedstrijd in de categorie Fietstechnicus werd georganiseerd in nauwe samenwerking met het Rijn-IJssel College in Arnhem en Specialized. Op een aantal mbo-scholen waar fietstechniek gedoceerd wordt, hebben de voorrondes plaatsgevonden. De finale was van 16-19 maart 2016 in Amsterdam RAI. De finalisten waren Glenn Zuidgeest (school: Koning Willem 1 Collega, werk: Jarno Bakker Bikes in Liessel), Damon Bosman (school: Deltion College, werk: Van der Veen Tweewielers in Balkbrug) en Martin Jentink (school: Rijn IJssel, werk: Rijwielhandel Frazer in Ulft).
Gerrit Klijnhout, docent Fietstechniek op het Rijn-IJssel College was de Workshop Manager voor fietstechniek bij Skills Heroes. “Ik heb de opdrachten voor de finale verzonnen en alles gecoördineerd. Het waren beste pittige opdrachten, waarbij de leerlingen aan mountainbikes moesten sleutelen. De finalisten waren aan elkaar gewaagd, want in de einduitslag zaten ze erg dicht bij elkaar.”

Reageer op dit artikel