nieuws

Kleine stijging omzet Bike Totaal in eerste vijf weken 2016

Retailing

Kleine stijging omzet Bike Totaal in eerste vijf weken 2016

De omzet in de winkels van Bike Totaal nam in de eerste vijf weken van dit jaar toe met ruim 8 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Hierbij valt vooral de stijging op in de werkplaats van bijna 23 procent. De verkoop van nieuwe fietsen steeg nauwelijks.

 

BT-week-5

Bron: Dynamo Retail Group/Bike Totaal

In week 5 (van 1 tot en met 7 februari 2016) namen 101 filialen deel aan de Bike Totaal Monitor. In de periode van begin dit jaar tot en met 7 februari werden naast een omzetstijging bij verkoop nieuwe fietsen (2 procent), verkoop tweedehands fietsen (11 procent) en arbeidsloon werkplaats ook een plus gehaald in de verkoop van onderdelen & accessoires (plus 15 procent). Alleen de verkoop van kleding is in deze periode afgenomen met iets meer dan 5 procent. Het aantal betalende klanten steeg in deze periode met bijna 13 procent, de gemiddelde besteding per klant af met ruim 8 procent.

Bike Totaal Monitorgroep

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.

Reageer op dit artikel