nieuws

Bike Totaal winkels scoren goed in de werkplaats

Retailing

Bike Totaal winkels scoren goed in de werkplaats

In de eerste drie weken van 2016 hebben de Bike Totaal winkels uit de Monitorgroep een totale plus behaald van acht procent. Dit komt vooral door de verkoop van tweedehands fietsen, onderdelen en accessoires en arbeidsloon werkplaats. De verkoop nieuwe fietsen is in de periode tot en met week 3 bijna gelijk gebleven aan vorig jaar.

De werkplaats blijft een belangrijke omzetmaker, net als de verkoop tweedehands fietsen. Deze scoorde in week 3 zelfs een plus van ruim 44 procent. De werkplaats draagt in deze week ook goed bij met een plus van meer dan 23 procent. Het aantal betalende klanten nam in de periode tot en met week 3 toe met 22 procent en de gemiddelde besteding per klant groeide met bijna 8 procent.

Bike Totaal Monitorgroep

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.

Reageer op dit artikel