nieuws

Omzet Bike Totaal eind november zes procent onder vorig jaar

Retailing

Omzet Bike Totaal eind november zes procent onder vorig jaar

Uit de cijfers van eind november van de winkels in de Monitorgroep van Bike Totaal zien we wederom een forse dip in de verkoop van nieuwe fietsen. Toch valt de min in de totale omzet mee. Met een min van zes procent lijkt het effect van het eind van de fiets van de zaak in 2014 toch mee te vallen voor de meeste bedrijven.

De verkoop van nieuwe fietsen liep in de periode tot en met week 48 (van 23 tot en met 29 november) terug met ruim 12 procent. Daarentegen steeg de verkoop tweedehands fietsen met bijna 2 procent. En verder zorgden een plus in de verkoop van onderdelen en accessoires en de omzet in de werkplaats ervoor dat de omzet toch nog redelijk op peil gebleven is.

HL Benchmark

Dit blijkt ook uit de HL Benchmark die u in het aankomende decembernummer van Tweewieler kunt vinden. Volgens deze benchmark van zijn de extremen tussen de tweewielerwinkels groot. Sommige winkels behalen een forse plus en andere dalen flink. Met name de middenmoot, winkels met een omzet rond de 1 miljoen, hebben het volgens H&L Accountants & Belastingadviseurs, zwaar. Deze hebben in 2014 het uitbundigst geplust dankzij de bedrijfsfietsen, en eindigen nu vaak fors in de min. Kleine winkels daarentegen, met een jaaromzet van rond de 5 à 6 ton, blijven volgens de benchmark stabiel.

 

Reageer op dit artikel