nieuws

ZEG koopt Kettler fietsfabriek in Duitsland

Retailing

ZEG koopt Kettler fietsfabriek in Duitsland
ZEG slaat een nieuwe weg in met de aankoop van de Kettler fietsfabriek in het Duitse Hanweiler. – Foto Kettler

Retailorganisatie ZEG heeft de afdeling fietsen van het bekende merk Kettler met de bijbehorende fabriek in het Duitse Hanweiler overgenomen. Hiermee slaat ZEG een nieuwe weg in. Tot nu toe was ZEG volledig gericht op retail, maar met de aankoop van Kettler Hanweiler start de organisatie ook met de productie van fietsen.

Afgelopen zomer werd duidelijk dat Kettler in financiële problemen zat. Het bedrijf produceert naast Kettler fietsen ook een uitgebreid programma tuinmeubels, fitness apparatuur en kinderspeelgoed. Details over de aankoop worden niet naar buiten gebracht en het moet nog worden goedgekeurd door de mededing autoriteiten. In het persbericht stelt ZEG dat de twee bedrijven al heel lang intensief samenwerken.

‘Made in Germany’

“De firma Kettler is bekend vanwege de innovatieve en kwalitatief hoogwaardige fietsen,” stelt Georg Honkomp, algemeen directeur van ZEG. “We willen graag de traditie van ‘Made in Germany’ voortzetten en het personeel behouden. Als onderdeel van die strategie investeren we in de productie van fietsen in Duitsland.” ZEG heeft een nieuwe dochteronderneming Kettler Alu-Rad GmbH opgericht die zal gaan zorgen voor de productie, verkoop en distributie van de fietsen.
Het is niet de eerste keer dat ZEG investeert in fietsmerken met een lange traditie. In 2013 kocht de organisatie het merk Wanderer en in 2014 Hercules.

Reorganisatie Kettler

De verkoop van de fietsdivisie, eens de trots van het bedrijf, is een belangrijke stap in de reorganisatie van Heinz Kettler GmbH & Co. KG. Afgelopen juni werd uitstel van betaling aangevraagd in een poging om een faillissement te vermijden. Het bedrijf hoopt per 1 januari 2016 weer van start te gaan met de drie overgebleven divisies: tuinmeubels, fitness apparatuur en kinderspeelgoed.

Reageer op dit artikel