nieuws

Succes bedrijfsfietsen in 2014 begint nu door te drukken

Retailing

Succes bedrijfsfietsen in 2014 begint nu door te drukken

De verkoop van nieuwe fietsen daalt dit najaar fors in de cijfers van Bike Totaal. In de maand oktober waren cijfers te zien van min 20 tot min 33 procent. Gezien het eind van de fiets van de zaak in 2014 zal dit niemand verbazen. De afname in de verkoop van fietsen wordt voor een deel gecompenseerd door een toename in de verkoop van onderdelen en accessoires en reparaties in de werkplaats waardoor eind oktober de totale omzet in de groep fietsen op een min komt van 2 procent.

De omzet in week 44 (van 26 t/m 31 oktober 2015) laat een daling zien van ruim 32 procent in de verkoop van nieuwe fietsen. Bij de 101 filialen in de Monitorgroep van Bike Totaal was er wel een omzetstijging in de verkoop onderdelen & accessoires en in de werkplaats en ook ten opzichte van vorig jaar zijn deze groepen gestegen. De overige groepen laten een daling in de cijfers zien.

Totale omzet t/m eind oktober 2015

Kijken we naar de totale omzet in de periode tot en met eind oktober 2015 dan zien we een daling in de verkoop fietsen van ruim 7 procent. De verkoop tweedehands fietsen is ten opzichte van vorig jaar wel licht gestegen.De rest van de groepen scoort ook een plus, alleen de verkoop van kleding blijft dalen (min 13 procent). De totale omzet komt daarmee 2 procent lager uit dan vorig jaar.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.

Reageer op dit artikel